(VIDEO) NASRED CESTE DIVLJALI U INVALIDSKIM KOLICIMA! ‘Moraš se poravnat dečko, stisni taj gas’

Bilo je to naoko sasvim normalno jutro. Stanari jednog zagrebačkog naselja pili su prvu kavu i odlazili do obližnje trgovine, ne sluteći što se događa u obližnjoj ulici. Naime, dva muškarca odlučila su provjeriti čiji su električna invalidska kolica brža, a “natjecanje” su održali nasred prometne ulice.

Moraš se poravnat dečko, mali ima visoko oktansko gorivo”, govori muškarac dok se “na startu” poravnavaju vozila. Za potpun doživljaj drugi je muškarac mahnuo bijelom krpom kako bi obilježio početak ovog neopreznog jurcanja.

I dok je skupina iza kamere navijala i derala se “stisni taj gas”, iz drugog smjera pristizali su automobili koji su trubili i umalo udarili jednog “trkača”.

Nakon što nam je čitatelj poslao snimku, kontaktirali smo policiju kako bi nam pojasnili radi li se ovdje o prometnom prekršaju.

“Člankom 128. Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisano da su se pješak koji gura ručna kolica, bicikl, moped ili motocikl te osobe koje se kreću pomoću prijevoznih sredstava na osobni ili motorni pogon za osobe s invaliditetom ili starije osobe, ako se pri tom ne kreću brzinom većom od brzine čovječjeg hoda, kao i organizirana kolona pješaka, dužni kretati uz desni rub kolnika u smjeru kretanja. Novčanom kaznom u iznosu od 300 kuna kaznit će se za prekršaj pješak ako postupi suprotno odredbi navedenog članka”, stoji u odgovoru policije.

U svakom slučaju, unatoč relativno maloj novčanoj kazni, ne preporučamo ovakav oblik zabave.

 


Komentari