(VIDEO) ‘MRTVI PIJANI LEŽE, OKO NJIH SMEĆE’; Mladi se ni ovog vikenda nisu pokazali u najboljem svjetlu

Foto: Čitateljica Zagreb.info

Zabava diljem grada i dalje traje, odnosno organizira se svakog vikenda. Epidemiološke mjere se popuštaju, a čini se kako su nekima popustile i kočnice, pa se zagrebačkim ulicama nakon svakog razuzdanog cuganja mladih mogu naći hrpe smeća.

Vrećice, boce, limenke, kutije od cigareta i još štošta dočekuju Zagrepčane koji ujutro idu na posao, plac ili pak prošetati psa. Ranoranioci su svakog vikenda iznova šokirani takvim prizorima i ne mogu vjerovati da se tako što ponavlja. Razgovarali smo sa Suzanom koja živi u Masarykovoj i danas je oko 7 ujutro išla prošetati svog psa Flekicu. Malo je reći da je strašno razočarana ponašanjem mladih.

“Ovo je već prevršilo svaku mjeru! Gledajte, imam ja razumijevanja za mlade i neka se oni zabavljaju. Pa kaj mislite da je meni super ovak’ s koronom i maskama i svime? Normalno da nije, ali treba se znat’ neki red. I ja sam kad sam bila mlada cugala po parkovima, dobro, tad je bilo drugo vrijeme, uvijek je bio netko s gitarom pa smo voljeli i zapjevati. Ali nikad to nije bilo tako da se svi napijemo kao svinje. Ovo danas je ludo, gledam tu djecu kako mrtvi pijani leže, a vani već sunce, oko njih smeće, ma joj. Djeco, pamet u glavu, korona će proći, ali bitno je da se svi lijepo ponašamo dok je još tu”, rekla nam je.

Ništa bolje nije bilo ni na Jarunu, gdje se već tradicionalno održava zabava petkom i subotom zadnjih par vikenda. Svako jutro nakon partija ljutiti građani s Jaruna, ali i oni koji tamo vole doći razbistriti glavu, nailaze na razbacano smeće po cijeloj plaži i šetnici.

Od samog početka upozoravaju na taj problem, no čini se kako su se ovi žestoki partijaneri na svaki vapaj oglušili pa i dalje idu po svom. Nitko ih ne krivi jer se žele zabavljati, upravo suprotno, shvaćaju kako je lockdown i cijela epidemija loše utjecala na društveni život i socijalne kontakte svih, a naročito mladih, no ne opravdavaju da se neodgovorno ponašaju i iza sebe ostavljaju nered koji u drugima izaziva nervozu. Kako doživljava ovakav nered, rekla nam je jedna mlada majka.

“Vikendom želim malo pobjeći ovdje na jezero, jedva dočekam slobodan dan da prošećem s djecom, ali u zadnje vrijeme je to nemoguće. Sve je puno smeća, a još kako su mi klinci u toj dobi da sve diraju, moram trčati za njima da ne primaju te boce i opuške i što ja znam čega tu sve ima. Nije u redu da se ovako sve ostavi. Ja sam prva za da se mladi, ma i stari, zabavljaju, samo neka pokupe to za sobom jer ovo nema smisla. Ako će se nastaviti, to je jedna velika sramota za sve nas”, zaključila je Iva.

Komentari