(VIDEO) ‘KAJ TO JOŠ NISI STAVIO U KOBASICE?’ Zagrepčanin koji za kućnog ljubimca ima svinju otkrio s kakvim se neugodnim komentarima susreće

Foto: Screenshot

Dok neki imaju pse, drugi mačke, Danijel Majcen za kućnog ljubimca odabrao je svinju. On i Kosher zajedno žive skoro sedam godina. Prošetali smo s njima njihovom svakodnevnom rutom i saznali što to svinje jedu i kako provode dan. Upoznajte Koshera – sedmogodišnju svinju koja je Danijelov kućni ljubimac.

“Imao sam prije mačku, pa prije toga psa i ono surfao i vidim svinju da se prodaje u Sloveniji, odmah sam otrčao u Sloveniju po Koshera”, kaže nam Danijel, Kosherov vlasnik.

Kosheru su bila tek dva mjeseca i od tada su nerazdvojni. Prvo su živjeli u stanu, a sada žive u kući.

“Realno ubrzo se naviknuo na stan u jednom danu i u jednom danu je čak i naučio obavljati nuždu vani, znači nije ga trebalo učiti kao psa. Psa se mora učiti tri do šest mjeseci da ne obavlja nuždu unutra. On je to, bez beda u jednom danu naučio tako da eto nemam problema nikakvih. Kažem, promjene su problem, pogotovo kad smo preselili iz stana u kuću, to je bila drama, mjesec, mjesec i pol, ali, baš su prava drama queen. Sve ih smeta, jako su senzibilni i osjetljivi”, otkriva nam Zagrepčanin kako je živjeti s neobičnim kućnim ljubimcem.

Kada je tek došao, Kosher je imao oko pet, a zadnje dvije godine ima oko 70 kilograma. Kako Danijel kaže, njegova svinja jede zdravo.

“Jede dvaput dnevno, ujutro i predvečer, uvijek prije šetnje i to su najčešće zobene pahuljice, jede zdravo, s jogurtom. I jede voće, povrće i to bi bilo otprilike to. Žitarice najčešće”, kaže Danijel.

Ako se pitate kako izgleda Kosherov dan – znajte da najviše vremena provede spavajući:

“U pola 9, 9 se budi, onda se diže, naravno odmah traži hranu i zna da poslije toga ide van. Čak je naučio, zapravo zna da poslije glavnog jela ide desert, pa onda ide tu jabuka i onda to čeka. Znači ne miče se dok to ne dobije. I onda se vratimo doma, on ide opet odmarati, spavati cijeli dan, eventualno malo nešto progura, strga i igra se. I onda opet tako oko 5,6 traži opet hranu i izlazak. I to je to. U 8 navečer ide spavati i opet spava do pola 9, 9 ujutro. Mir”.

Kud god da krene, Kosher je glavna atrakcija. Ljudi se najčešće žele s njim fotografirati, ali ima i negativnih komentara.

“Pa to su ono, najčešća pitanja, prvo – ‘jel to svinja’. Ne, krokodil. Pa se čude, pa kakve su to kljove, pa jel’ vi imate to u stanu, pa se opet čude ‘kako to u stanu imate svinju, kaj to nisi još stavio u kobasice, zašto još nije na roštilju’, a mislim, blesavi komentari još blesavijih ljudi”, govori.

Objasnio nam je i zašto je teško imati svinju u svom domu kao kućnog ljubimca. Iako to sve, naravno, ima i svoje prednosti.

“Teško je imati svinju u stanu, odnosno kući kao kućnog ljubimca zapravo jer su jako inteligentni, tvrdoglavi i zahtjevni. Znači to je kao imati 24 sata dijete od 3 ili 3,5 godine. To stalno skače, stalno traži pažnju, tako da je to taj dio zahtjevan ono kad radim nešto što mi je jako bitno, moram ga zatvoriti”, iskren je.

Srećom, Kosher nije imao problema s bolestima, ali jedna stvar ga muči: “On inače ima problema sa zadnjim nogama, s papcima, krivo rastu jer krivo hoda. Ja uvijek kažem da hoda kao Naomi Campbell, da je na catwalku, noga ispred noge i tako da mu se onda ne troše zadnji papci tako da je tu onda problem s rezanjem papaka, ali eto uspjeli smo nekako naći jednog veterinara”.

Zajedno znaju pogledati i film, a Danijel nam je priznao da Kosher obožava glazbu: “Kad glazba prestane i rep prestane, znači doslovno stoji. I onda čim počne dalje onda opet maše repom”.

Zbog Koshera, Danijelu se sve u životu promijenilo. Sve planira prema svom kućnom ljubimcu.

“Razmišljam cijelo vrijeme da mu uzmem još jednog pajceka, ali koliko čitam to po Americi, mislim oni jesu zapravo, moraju biti u društvu, ali koliko čitam da bi to bilo double trouble“, zaključuje Danijel.

A dok i ako se to dogodi, ovaj će dvojac i dalje zajedno koračati kroz život.


Komentari