(VIDEO/FOTO) Uskrsni ponedjeljak na starom mjestu: Zagrepčani ispijali kavu uz obrade poznatih hitova

Foto: Zagreb.info

Dobar stari Cvjetni trg u središtu grada ni danas, na Uskrsni ponedjeljak, nije bio prazan. Iako nije vrvio ljudima kao što je to, primjerice, bilo na Badnjak, kada je ‘fešta’ trajala unatoč tada strogim epidemiološkim mjerama, terase su i sada bile pune.

Zagrepčanke i Zagrepčani, ali i svi oni koji u naš lijepi grad vole doći po malo dobre atmosfere, pa su skoknuli popiti kavu i iskoristiti zadnji dan produženog vikenda, uživali su uz živu muziku uličnog svirača.

On je u svom nastupu kombinirao najveće svjetske i domaće hitove, a njegov prodoran glas nije mogao proći nezapaženo.

Isto tako je bilo i s nama, pa smo u šetnji centrom morali zastati i poslušati ovog divnog momka koji na svojoj gitari radi čuda i zabavlja sve okupljene.

Foto: Zagreb.info

Inače, Uskrsni ponedjeljak je kršćanska svetkovina koja se slavi dan nakon Uskrsa. U Hrvatskoj i mnogim državama svijeta je službeni praznik. Na ovaj dan, u crkvama se spominje put uskrsnulog Isusa u Emaus s dvojicom učenika, koji su ga tek naknadno prepoznali, kada je lomio kruh.

Nekada su uskrsne proslave trajale tjedan dana, ali se u 19. stoljeću skratilo na jedan dan poslije Uskrsa. Uskrsni ponedjeljak je službeni praznik u gotovo svim europskim državama, u Australiji, Novom Zelandu, Kanadi, Argentini, Čileu i u nekim državama Afrike i Srednje Amerike. U Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj postoji običaj, da mladići ujutro probude djevojke prskajući ih svetom vodom, posvećenom na Uskrs.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info


Komentari