VELIKI VODIČ LJETNIH RADOVA: Evo gdje se još radi i što to znači za Zagrepčane!

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Ljeto je vrijeme radova na zagrebačkim cestama, pa iako je ono ‘pravo ljeto’ iza nas, kalendarski, a i vremenski još neko vrijeme ćemo uživati u ljetnim radostima.

Baš je tako i na cestama gdje se zbog razno – raznih razloga zatvaraju ceste. Negdje to znači zamjena vrelovoda, a negdje sanacija kolnika, a evo gdje se sve u Zagrebu radi.

Na zapadu grada

Do 29. kolovovoza zatvorena je Ulica Antuna Šoljana, na djelu od Ulice Vilima Korajca do kućnog broja 43. U pitanju su radovi na izvedbi priključka vrelovoda i odvonje, a obilazno se ide preko Savske Opatovine.

Isto je i u Malešnici, u Ulici Emanuela Vidovića, gdje je traju radovi na uređenju kolnika, a potrajat će do 26. kolovoza. S obzirom da se radi o nogostupu, nema posebne regulacije prometa.

U susjedstvu, na Vrapču, zatvorena je Bolnička cesta i to od Ciginovačke do Ulice Karažnik, i to zbog radova na uređenju kolnika. Radovi će trajati do 5. rujna.

Na fotografiji: Siget. Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Obilazno se vozi preko Čileanske u jednom smjeru, te preko Gospodske odnosno Aleje Bologne u drugom smjeru.

U Svetoklarskoj se isto tako uređuje kolnik, što znači da će zatvorena od Mrkšine do Čavoglavske ulice i to do 26. kolovoza. Obilazno se vozi preko Savskoj Gaja.

U Graničkoj ulici na Jarunu sanira se i asfaltira kolnik, pa će biti zatvorena do 2.rujna i to na dijelu od Jelašićke do Koprivničke ulice.

Isto je i u Ulici Ljubomira Marokovića koja je zatvorena do 2. rujan zbog sanacije i asfaltiranja.

Još uvijek traju radovi na Tuškancu

I dalje traju radovi u Ulici Tuškanac i to na dijelu od Tuškanca 84 do Jurjevske ulice jer je u pitanju rekonstrukcija javnog kanala. Iako su radovi trebali biti gotovi krajem srpnja, ipak su produljeni jer ipak se radi o dva kilometra dugoj ulici.

Radno je i na Mažuranićevom trgu zbog uređenja kolnika, i to na potezu od Hebrangove do Žerjavićeve ulice. Radovi će potrajati do 25. kolovoza, dok se obilazno vozi peko Roosveltovog trga i Perkovčeve ulice.

Most slobode u novom ruhu

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Zbog izvođenja radova varenja spoja prijelaznih naprava i betoniranja Most slobode do ponedjeljka 22. kolovoza, petka 26. kolovoza i ponedjeljka 29. kolovoza bit će zatvoren za sav promet, nadalje u navedenom vremenu odvijati će se i radovi revitalizacije vrelovodne mreže na Av. V. Holjevca sjeverno od raskrižja sa Av. Dubrovnik te će se za sav promet zatvoriti istočni kolnik.

Prilikom predmetnih radova bit će omogućeno kretanje pješaka i biciklista na zapadnoj strani mosta.

Detaljni popis radova možete pronaći ovdje.


Komentari