VELIKI VODIČ! Biciklistička utrka zatvarat će ulice i preusmjeravati tramvaje, a evo kako ćemo moći kroz grad!

Ilustracija (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Od utorka, 27. rujna 2022. godine do nedjelje, 2. listopada 2022. godine na području Republike Hrvatske održava se Međunarodna biciklistička utrka „CRO RACE 2022“.

Utrka se održava u šest etapa od kojih zadnja etapa počinje u nedjelju, 2. listopada 2022. godine, u Svetoj Nedelji na Trgu Ante Starčevića u 11.10 sati, a završava u Zagrebu na Trgu Republike Hrvatske u zoni Hrvatskog narodnog kazališta oko 15 sati uz napomenu da je okupljanje na startu utrke istog dana od 9 sati.

Slijedom toga, u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 10.50 do 14.55 sati, na području Policijske uprave zagrebačke biciklisti će se kretati od Grada Svete Nedjelje (start) preko Samobora i dalje u smjeru Kerestinca i Lučkog, zatim prometnicama Grada Zagreba (Avenija Dubrovnik, SR Njemačke i Avenije Većeslava Holjevca prema Velikoj Gorici i dalje Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelina, Soblinec, autocesta A4, Grad Zagreb – Slavonska avenija – Hrvatske bratske zajednice – Grada Vukovara – Miramarska – Mihanovićeva – Gundulićeva te do ulaska u dva završna kruga centrom i prometnicama Gornjeg grada s ciljem u Zagrebu na kolniku Hebrangove ulice kod raskrižja s Trgom Republike Hrvatske (kod „HNK-a“).

Nemojte kroz centar grada!

Prije i za vrijeme prolaska biciklista, promet će na navedenim ulicama biti zatvoren ili otežan, dok će na području Centra i Gornjeg Grada Zagreba promet biti zatvoren između 12.30 i 15.30 sati jer se voze dva kruga predmetne utrke te je cilj utrke u Zagrebu na kolniku Hebrangove ulice kod raskrižja s Trgom Republike Hrvatske (kod Hrvatskog narodnog kazališta).

Vozačima se preporučuje da u vrijeme održavanja utrke izbjegavaju odlazak prema ulicama u Centru i prostoru Gornjeg Grada Zagreba kao i užeg centra Svete Nedelje i Samobora te da izbjegavaju prometnice kojima će se utrka kretati od Svete Nedelje preko Samobora i Kerestinca, zatim prema Ježdovečkoj ulici i Državnoj cesti D1 između 11 i 12 sati, a kasnije od prometnog čvora „Ivanja Reka“ i Slavonske avenije prema centru Zagreba između 13.30 i 15 sati.

Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 6 do 16.30 sati i to:

– Gundulićeva ulica uz zapadni rub od Mihanovićeve do Hebrangove ulice;

– Ulica Tituša Brezovačkog od Mesničke do Trga svetog Marka;

– Opatička ulica od Ulice „29.X.1918.“ do Demetrove ulice;

– Medvedgradska ulica (istočna parkirališta južnije od Vrančićeve ulice;

– Tkalčićeva ulica od TC „Kaptol“ do Mikloušićeve ulice; b. Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 8 do 18.30 sati i to:

– Mažuranićev trg (istočna strana) od Hebrangove do Marulićevog trga;

Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 8 do 18 sati i to:

– istočni parking „Zagrebačkog Velesajma“ za parkiranje autobusa natjecateljskih ekipa; d.

Zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila od subote, 1. listopada 2022. godine od 18 sati do nedjelje, 2. listopada 2022. godine do 20 sati i to:

– Mažuranićev trg (istočna strana) od Hebrangove do Marulićevog trga; – Trg Republike Hrvatske (zapadna, sjeverna i istočna strana).

Ukidanje „taxi“ stajališta dana 02.10.2022. godine u vremenu od 06,00 do 16,30 sati u:

– Mesničkoj ulici,

– Vlaškoj ulici zapadno od Palmotićeve ulice;

– Trg Republike Hrvatske (zapadna strana).

Ukidanje autobusnog stajališta u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 12 do 16.30 sati u;

– Palmotićevoj ulici južnije od Vlaške ulice;

-Mažuranićev trg

Zabrana i preusmjeravanje tramvajskog prometa u nedjelju, 2. listopada.2022. godine od 12 do 16.30 sati i to; 

Ilicom od Trga bana Josipa Jelačića do Frankopanske ulice.

Građanima se unaprijed ispričavamo zbog eventualnih čekanja i/ili zastoja koji će se događati zbog provedbi mjera osiguranja navedene profesionalne biciklističke utrke te ih pozivamo da koriste alternativne pravce dok u slučaju da se zateknu u zonama privremene zabrane prometa, molimo da svi sudionici poštuju upute policijskih službenika i redara na trasi kretanja navedene utrke na prometnicama zagrebačke županije i Grada Zagreba”, poručuju iz zagrebačke policije.

Komentari