Veliki medij dijelio kantinu s tvrtkom u kojoj radi oboljeli od korone: Evo što su poduzeli

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Prvi potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom je radnik Ericssona Nikola Tesla, potvrđeno je u priopćenju za medije koji je poslala ta firma.

Ericsson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije.

On je u srijedu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu. Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23.2.2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa.

U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te smo u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama”, navedeno je u priopćenju Ericssona Nikola Tesla.

Snježana Bahtijari, direktorica marketinga tvrtke, potvrdila je za Jutarnji kako su za bolest zaposlenika saznali tako što ih je nazvao član obitelji oboljelog.

“Nitko nam službeno nije javio. Saznali smo privatnim kanalima, no mi smo se već unutar tvrtke organizirali.

No, kako u međuvremeno doznajemo od zaposlenika Ericssona, u tvrtki je zavladala prilična panika, a svi su zaposlenici otišli kućama umjesto da pričekaju dolazak nadležne službe.

“Ljudi su se razbježali kao u zombi apokalipsi” kaže jedan od zaposlenika.

Međutim, pojavio se i potencijalno novi problem.

Naime, djelatnici ove firme dijele kantinu s djelatnicima RTL-a koji su već danas dobili posebne upute koje se odnose na mjere suzbijanja širenja ovog virusa, a podijeljeni su im i antiseptici. Po svemu sudeći, RTL Hrvatska reagirao je vrlo promptno i odgovorno, te iako možda i nema rizika od zaraze, učinili su sve kako do širenja iste ne bi došlo.

Iz RTL Hrvatska, vezano za naš upit o dijeljenju kantine, koja je trenutno zatvorena, portalu Dnevno javljaju slijedeće:

RTL Hrvatska je u kontaktu i koordinaciji sa navedenom kompanijom, kao i nadležnim tijelima. Prema dosad sakupljenim informacijama i dobivenim uputama,  nastavljamo sa uobičajenim poslovanjem, ali s povećanom  razinom predostrožnosti. Večeras će se također izvršiti dezinfekcija svih prostorija te će se djelatnicima dijeliti antiseptici. “

Naša redakcija saznala je od jednog zaposlenika RTL-a kako njihova kompanija ozbiljno shvaća zdravstvene probleme.

”Čuo sam da je bio hitan sastanak HR-a. Kada su izbile ospice sve su nas pregledali i vadili krv”, rekao je i tako pokazao kako vjeruje da će ovaj medijski div ipak poduzeti sve što je u njihovoj moći kako ne bi došlo do širenja virusa.


Komentari