Velika opasnost prijeti stanarima na Cmroku! ‘Klizište je na dva, tri metra od prozora naših soba’

Foto: Grad Zagreb

Podno Park-šume Cmrok stanarima Ulice Podgaj prijeti klizište. Aktiviralo se još 2019., ali sada je još više naraslo i predstavlja opasnost za imovinu građana i njihove živote.

“Nije nam ugodno. Živim u suterenu sa suprugom i dvoje djece, a klizište je na dva, tri metra od prozora naših soba. Nisam jedini, u zgradi su još tri obitelji s malom djecom”, rekao je za Večernji predstavnik stanara kućnog broja 43, Luka Varga.

Susjedi kažu da su se obratili i vlasnicima zemljišta, no oni nisu ništa poduzeli. Pisali su i Gradskom uredu za graditeljstvo.

Na teren su izašli u siječnju 2020. te utvrdili da se klizište aktiviralo te da je dimenzije 80×50 metara. O svemu su obavijestili investitore te Državni inspektorat.

Nije bilo pomaka, pa su se stanari opet obratili Gradu. Osim što je klizište naraslo, pojavio se i problem s bujicama blatne vode koje poplavljuju dio stanova kad su velike kiše.

Foto: Grad Zagreb

Kako je izvijestio Grad, proces sanacije počeo je 4. veljače ove godine. Procijenjena vrijednost radova je oko 300.000 kuna.

“Navedene aktivnosti obuhvatit će nužne potrebne radnje kako bi se uklonili dijelovi materijala koji prijete stambenim objektima na ulici Podgaj.

Procijenjena vrijednost radova je oko 300.000, 00 kuna (bez PDV-a).

Podsjećamo, radi se o klizištu koje je nastalo kao posljedica krčenja šume i izvođenja građevinskih zemljanih radova na zemljištu k.č.br. 4027/2, 4027/4, 4029 i 4031/1 K.O. Šestine, a koji su izvedeni protivno Zakonu o gradnji, odnosno zakonima i drugim propisima Republike Hrvatske, a u okviru kojih radova je izvedeno nasipavanja građevinskog otpada, zemlje i drugog materijala”, priopćili su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.


Komentari