VELIČANSTVENA BAKLJADA Rudeški Boysi memorijalnim turnirom odali počast prerano preminulom prijatelju: Organizirali humanitarnu akciju i ostvarili cilj

Foto: Rudeški Boysi

Rudeški su Boysi prošli vikend ispisali još jednu lijepu priču. Naime, organizirali su memorijalni turnir u spomen na prerano preminulog prijatelja i nogometaša Maria Budimira, a u sklopu turnira su prikupljali novac kako bi pomogli obitelji s petero djece čija je kuća u jako lošem stanju – i uspjeli su! Prikupili su 33,500 kuna od potrebnih 30 tisuća.

Foto: Rudeški Boysi

Lanac dobrote se nastavio pa je jedan poduzetnik s Trešnjevke odlučio pomoći tako da besplatno osigura radnike koji će obnoviti kuću koja bi do zime trebala postati sređeni dom.

Veliko srce Rudešana prepoznao je i vlasnik restorana iz Rudeša koji će cijeloj obitelji omogućiti jedan besplatni obrok u tjednu.

O tome koliko se ljudi angažiralo, govori podatak da je samo igrača bilo 280, a odigrali su 102 utakmice u dva dana i to u formatu 3 na 3.

Foto: Rudeški Boysi

Pobjednici seniora su ekipa Villa Luce iz Neuma, a od veterana pobjedu su odnijeli Starci koji su u finalu igrali s ekipom Prečko. Finalisti su se odrekli nagrade i osvojeni iznos donirali za humanitarnu akciju.

Posebno emotivan trenutak za sve okupljene bio je kada su Mariovi članovi obitelji pobjednicima uručili pehare.

Foto: Rudeški Boysi

Posjetitelji, njih oko tri tisuće uživali su u dobroj atmosferi, hrani i piću, a za animaciju okupljenih, pobrinuo se Luka Bulić koji je pristigao na turnir unatoč obavezama.

Dodatno, atmosferu su začinili tamburaši, koji su uz bakljadu odsvirali pjesmu ‘Moja Hercegovina’.

“To je bila Mariova najdraža pjesma, okupili smo se u krug, upalili baklje i odali mu počast ovom malom, ali znakovitom gestom”, rekao nam je jedan od organizatora, Jura.

“Bio je veliki odaziv zbog Maria koji je bio poznat u Zagrebu i šire. Svi koji nešto znače u nogometu, bili su tu”, ponosan je Jura.

“Želio bih se zahvaliti svima koji su se uključili u ovu plemenitu akciju, od ekipe do sponzora, veliko hvala svima koji su nas došli podržati, hvala i ravnateljici OŠ Rudeš koja nam je ustupila teren. Ne smijem izostaviti niti naše supruge koje nas podržavaju i koje su brinule o djeci sve ove dane dok smo mi imali pripreme”, kaže Jura uz najveću hvalu kvartovskoj ekipi organizatora: Žuni, Mirkecu, Boxu, Žlici, Iveku, Šušku, Andriji, Bebi, Petri, Šokreu, Igoru, Kaci i Tomi.

Nije ovo prvi puta da su ‘Zločesti plavi dečki’ pokazali veliko srce. Podsjetimo, Rudeški Boysi su u veljači organizirali humanitarnu akciju ‘Rudeš za Lauru’, u kojoj su organizirali malonogometni turnir za pomoć teško bolesnoj djevojci. Kotizacijama, donacijama za hranu i piće te aukcijama prikupili su 230.931,37 kuna.

Također, u travnju su prikupili 1900 Kinder jaja i zajedno s mađioničarom razveselili mališane na Banovini.


Komentari