VEĆ U KOLOVOZU: Blato dobiva novu školu, radovi u punom jeku

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Najmlađi mještani Blata već u kolovozu bi mogli dobiti novu školu. Naime, započelo je rušenje stare područne škole na navedenom području. Ova škola kod mnogih stanovnika područja Novog Zagreba budi sjećanja, s obzirom na to da se otvorila prije gotovo 70 godina, a kroz nekoliko mjeseci u nju će se upisati nove generacije. Nastavu će moći pratiti osam odjeljenja djece od prvog do četvrtog razreda s područja Blata i Jaruščice, objašnjava Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća četvrti Novi Zagreb zapad za Večernji.

“Projekt je vrijedan 24,300.000 kuna, a rok za dovršetak gradnje je 22. kolovoza. To znači da bi djeca u novu zgradu mogla krenuti na polugodištu sljedeće školske godine. Teoretski je moguće da krenu i od početka, no realno je očekivati da će se finalizacija radova i namještanje ipak dovršiti kada školska godina već počne. Uz školu će se urediti i igrališta, od kojih će jedno biti javno, kao i parkiralište. U planu je i pedijatrijska ambulanta koja bolno nedostaje ovom području pa se nadam da ćemo i to uskoro uspjeti napraviti, kao i vatrogasni dom u Zdihovskoj. Ovo je jedino naselje u Novom Zagrebu koje nema vlastitu vatrogasnu službu”, kaže Baturić.

Sljedeće godine očekuje se i gradnja škole na Laništu nedaleko od rotora. Riječ je o novom projektu nedaleko od vrtića i OŠ Savski Gaj, a namjera je napraviti modernu školu s jednosmjenskom nastavom. Još jedan od ciljeva jest da se pored škole urede i velika igrališta, čime bi se zadovoljile potrebe mladih u tom dijelu Novog Zagreba.


Komentari