Ususret Valentinovu: Istražili smo koje su najbolje ruže u gradu, a donosimo i njihove cijene

“Ljubav je kao vjetar, ne možeš je vidjeti, ali je možeš osjetiti”, napisao je Nicholas Sparks u svom poznatom ljubavnom romanu “Šetnja za pamćenje”.

Da bi se podsjetili na međusobnu ljubav koju osjećaju parovi se često darivaju malim znacima pažnje. Tome je u svijetu posvećen jedan poseban dan – Valentinovo. Budući da su jedan od omiljenih poklona za dan zaljubljenih ruže koje muškarci poklanjanju svojim boljim polovicama, istražili smo koliko se kreću cijene i koje su najpopularnije.

Sve cvjećarnice koje smo kontaktirali potvrdile su nam da su crvene ruže i ove godine očekivano najpopularnije. Ono što je iznenađujuće su cijene čiji raspon varira od 10 do 25 kuna po komadu.

“Cijene ruža ovise o duljini i boji, što su duže to su skuplje, i crvene su naravno najskuplje jer su najtraženije” objašnjavaju u Cvjetnom Atelieru Pongrac.

U Cvjećarni Ana na Trgu Petra Preradovića cijena ruže iznosi 25 kuna, ali ako se uzima veća količina onda cijena iznosi 20 kuna, pri čemu je minimalni broj ruža koji se mora uzeti oko 25 komada. Neke cvjećarnice još nisu sigurne koje će cijene ruža biti za Valentinovo nego će cijene ovisiti o ostalima na tržištu.

Iz cvjećarne Nena rekli su nam kako se kod njih više prodaju pojedinačne ruže dok se u Cvjetnom Atelieru Pongrac prodaju podjednako i pojedinačni komadi i buketi. Prosječan buket ruža iznosi oko 250 kuna, a eksluzivne ruže u kutiji, koje su apsolutni hit među zagrebačkom kremom, koštaju i do 2500 kuna. U Zagrebu ih možete pronaći u Blossom&Bloom, a cijena najjeftinije kutije iznosi 150 kuna i sadrži 4 ruže. Slično se može pronaći i u Cvjećarnici Ljubica gdje je ponuda manja, ali znatno povoljnija – najskuplja kutija iznosi 500 kuna.

Sve cvjećarnice koje smo kontaktirali su bile u velikoj gužvi što najbolje svjedoči o velikoj potražnji unatoč ovim visokim cijenama.


Komentari