UPOZNAJTE ZAGREBAČKOG STOGODIŠNJAKA Roditelji su ga ostavili, radni vijek je proveo u Toplani, a Volovčica ga naprosto – obožava!

Mile Komadina (foto: privatni album)

Mile Komadina zagrebački je stogodišnjak, vrlo vjerojatno niti ne zna da se trenutačno pišu novinski retci o njemu. No, morali smo. Kada smo vidjeli da je Nena objavila njegovu sliku u kvartovskoj grupi Volovčice, i tako nahvalila svog oca, bili smo sigurni da je u pitanju jedan ispunjen život koji će u četvrtak ispuhati čak stotinu svijećica na torti.

Život nije bio lak, govori nam njegova kćer Nena, “no, on je uvijek tak’ skroman i dobar, nikad ne traži više neg’ kaj treba”.

“Tata je rođen u Malom kutu u Lici, ali je tamo živio samo dvije godine jer su ga dali u Dom na posvajanje, a roditelji su otišli u Ameriku. Posvojili su ga u Slavoniju i tamo je živio jedno vrijeme, pa je otišao u Njemačku, oženio se i živio ostatak života u Zagrebu, na Volovčici. On vam se bori kroz cijeli svoj život”, priča nam Nena.

“Tata vam je jednostavan čovjek, a skroman je do neba”, kaže Nena i krene nabrajati.

Mile Komadina, sa zetom, kćeri Nanom i njenom snahom (foto: privatni album)

“Ima dvije kćeri, četiri unuka, i šest praunučadi, tako je vam je to jedan bogat čovjek, a uvijek je bil’ tak skroman”, priča Nena o svom tati.

“Živio je u Zagrebu tu na Volovčici , počeo je raditi u HŽ-u, a prije je vozio vlakove za Split i Beograd, a kasnije kada se izgradila Toplana, onda je prešao tamo i dočekao mirovinu”

“40 godina je radio u Toplani, dočekao je tamo punu mirovinu”, hvali svog tatu Nena i kaže nam da pretpostavlja da je tajna njegove dugovječnosti to što se “nikada ne predaje”.

Nije mu život bio lak, ali zato su se kćeri pobrinule da mu “pod stare dane ništa ne nedostaje”.

“Jedino malo vuče noge, teško mu je ić’ uz štenge jer živi na četvrtom katu, pa mu moj suprug zna otić do dućana, a sestra i ja smo se podijelile tako da je on preko zime kod mene, a preko ljeta kod nje u Konjšćini, zna bit tako dva, tri mjeseca, da mu malo pomognemo”, priča nam Nena.

Komentari