UPOZNAJTE SE SA ZAGREBAČKIM ZMIJAMA! Pored nekoliko tisuća vrsta biljaka, na Floraartu izložene zmije neotrovnice

Foto: ZOO.hr

Bundek se i ove godine pretvorio u cvjetnu rapsodiju. U Zagreb nam je konačno došao 55. Florart, najveća hortikulturna izložba u regiji. Uz poštivanje epidemioloških mjera, posjetitelje očekuje atraktivan program.

Pored nekoliko tisuća vrsta biljaka, na Bundeku ćete se imati prilike upoznati i sa zmijama koje žive u Zagrebu. Baš kao i biljke, toplo vrijeme razbudilo je i životinjski svijet. Neke životinje u potrazi su za partnerima, a neke već imaju mlade.  Zagrepčani su na zelenim površinama uočili i zmije – od mladih do odraslih jedinki, a kako biste se educirali o vrstama u svom gradu, Zoološki vrt grada Zagreba je na Floraart donio je terarije s nekoliko neotrovnih zmija.

Zoo.hr

Na Bundeku tako Zagrepčani izbliza mogu promotriti smukulju, bjeloušku i bjelicu. Isti su gmazovi na Floraartu bili izloženi i prije dvije godine. Budući da su izazvali veliko zanimanje građana, edukatori su ih odlučili ponovo dovesti na isto mjesto.

Edukatori će u šatoru Zoološkog vrta odgovarati na pitanja zainteresiranih posjetitelja. Objasnit će im kako razlikovati izložene zmije od otrovnica te što učiniti ako na neku naiđu u prirodi. Podsjetit će ih i na činjenicu da su sve zmije u Hrvatskoj zakonom zaštićene.


Zoo.hr

Zagrepčani koji se u gradu susretnu sa zmijom, a misle da sama neće otići na sigurnije mjesto, mogu nazvati Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba čija će je terenska ekipa potom nježno premjestiti.

Informativni kutak Skloništa nalazi se na Bundeku kraj onog Zoološkog vrta. Tamo se građane potiče na udomljavanje pasa i mačaka iz Dumovca. Podsjetimo, Floraart je otvoren do nedjelje.

Komentari