Upoznajte najljeniji par u maksimirskom zvjerinjaku ove nedjelje, a možete sudjelovati i u nagradnoj igri

Foto: ZOO Grada Zagreba

U nedjelju, sve posjetitelje Zoološkog vrta grada Zagreba očekuje prigodan program posvećen najljenijim stanarima. Naravno, radi se o ljenivcima koji su svoj Međunarodni dan proslavili 20. listopada.

Već godinu dana, u maksimirskom zvjerinjaku živi par par dvoprstih ljenivaca. Ennio, trogodišnjak koji se u Zagreb doselio iz Njemačke, i njegova dvije godine starija družica Matilda koja je došla iz Mađarske, od prvog se dana lijepo slažu. Žive mirno i uživaju u pravom životu ljenivaca koji se sastoji od puno sna i odmora te malo akcije. Zajedno se vole naći na ručku, otkrivaju iz ZOO-a.

Dvoprsti ljenivci najveća su vrsta ljenivaca na svijetu. S njima i ostalim vrstama ljenivaca posjetitelje će u nedjelju upoznavati edukatori Zoološkog vrta. Šest je vrsta ljenivaca – dvije vrste dvoprstih i četiri vrste troprstih. Dvoprsti ljenivci, dakle daleki rođaci zagrebačkog para Ennija i Matilde, nastanjuju krošnje tropskih šuma Južne Amerike. Tamo jedu, spavaju, odmaraju se i pare. Na tlo silaze samo kako bi obavili veliku nuždu.

Na društvenim mrežama Zoološkog vrta grada Zagreba u tijeku je kreativni natječaj u sklopu kojega građani mogu objaviti fotografije iz svojeg života nadahnute ponašanjem ljenivaca. Pobjednike će u nedjelju u 11 sati u Vrtu objaviti Rene Bitorajac, suosnivač Lude kuće, kazališta koje je pokrovitelj zagrebačkih ljenivaca. Autore najboljih fotografija očekuju ulaznice za predstave Lude kuće. Stoga, ako još niste, sudjelujte u ovom simpatičnom natječaju i osvojite ulaznice.


Komentari