UMJETNICI, NUDI VAM SE 10 TISUĆA KUNA! Traži se novo likovno rješenje plakata na zgradi CROZ-a, evo koja je tema

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon devet umjetničkih dijela predstavljenih na plakatima na pročelju zgrade tvrtke CROZ tijekom 2018., 2019. i 2020. godine, HDLU i CROZ nastavljaju suradnju.

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Odabrano umjetničko djelo uvećat će se, skenirati i isprintati na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m te postaviti na pročelju zgrade CROZ-a., gdje će biti izloženo 6 mjeseci, od lipnja do prosinca 2021. godine. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu.

Dosad su predstavljeni radovi Helene Klakočar, Maje Bachler, Korine Hunjak, Ivane Barišić Tomčić, Ivane Pipal, Tanje Blašković, Darije Jelinčić, Lava Paripovića i Danijela Žeželja.

Tema za deveti plakat je: “Reinterpretacija Ede Murtića”

Tema desetog plakata jest reinterpretacija bogatog stvaralaštva velikana hrvatske moderne umjetnosti Ede Murtića. Kao temeljnu odrednicu Murtićevog stvaralačkog pristupa treba naglasiti dinamični kolorizam, no Murtić je stvarao i brojnim drugim tehnikama.

Od aktivističkih ciklusa mahom izvedenih grafičkim tehnikama i reduciranom paletom koja teži monokromnom kontrastu crnog i bijelog, preko kombinirane tehnike na papiru, crteža, gvaševa, keramike i emajla, pa sve do kompozicija izvedenih u javnim prostorima, odnosno, reprezentativnih prostorno specifičnih mozaika i murala.

Odabranom umjetniku isplatit će se autorski honorar u iznosu 10.000,00 kn neto. Honorar isplaćuje HDLU temeljem ugovora o umjetničkom autorskom djelu koji se potpisuje prilikom odabira autora.

Više informacija nalazi se na poveznici.


Komentari