UMJETNI SNIJEG NA CMROKU? Iz Grada su nam otkrili hoćemo li gledati prizore kao za vrijeme Bandićeve vladavine

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL/ Ilustracija

Prošle godine, pokojnog gradonačelnika Milana Bandića u izradi sanjkališta na Cmroku nije omela topla zima, pandemija niti potresi. Još u prosincu na poznatom izletištu su se nalazila brdašca umjetnog snijega, a sanjkalište je otvoreno u siječnju.

S obzirom na to da je aktualni gradonačelnik Tomislav Tomašević zagovornik zelene politike, poslali smo upit Gradu Zagrebu, što mogu građani očekivati ove zime. Za Zagreb.info priopćili su da nemaju u planu proizvoditi umjetni snijeg na Cmroku, a kao glavni razlog naveli su nepovoljne vremenske uvjete te epidemiološke mjere.

“Provođenje aktivnosti zasnježenja sanjkališta Cmrok otežano je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odnosno previsoke temperature, a dodatno i zbog nemogućnosti provedbe važećih epidemioloških mjera.

Slijedom navedenog te u skladu s mjerama štednje i inače prisutnima u Gradu Zagrebu za sada nismo planirali proizvodnju umjetnog snijega na Cmroku”, poručili su iz Grada.

Navedeno nije iznenađujuće jer je Tomašević još za vrijeme kandidature naglasio da je Cmrok simbolično mjesto borbe protiv klimatskih promjena. Tada je upozoravao da se umjetni snijeg proizvodio i dok vremenski uvjeti nisu dopuštali navedeno te da je to sve koštalo puno novaca, točnije stotine tisuća kuna. Također je naglašavao da bi se Zagreb trebao pridružiti drugim metropolama u borbi protiv klimatskih promjenama, a ne obrnuto.

Dakle, ako ste priželjkivali sanjkanje na Cmroku, morat ćete se strpjeti dok ne padnu prave pahulje.

Kako je to izgledalo prošle godine, pogledajte ovdje:


Komentari