Učinite dobro djelo i naručite sarmu ‘Kod fratara’: Sav prihod ide pučkoj kuhinji

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Razdoblje Adventa vrijeme je kada je pomoć onim najugroženijima potrebnija no ikada, a kako bi im izmamili osmijeh na lice, fratri i volonteri iz župe sv. Antuna Padovanskog i ove godine su udružili snage.

“Kod fratara” ćemo na ovogodišnjem Adventu opet moći uživati u finoj sarmi, kobasicama, medenjacima, kuhanom vinu i drugim delicijama, a kupnjom obroka osiguravate obrok nekome u Pučkoj kuhinji.

Zbog pandemije su u 2020. godini pokrenuli drive in verziju adventske kućice, a nastavljaju i ove godine. Posjetiti ih možete svaki dan od 16 do 22 sata na Svetom Duhu 33. Fra Vladimir Vidović koji je voditelj pučke kuhinje na Sv. Duhu otkrio je da svaki dan podijele oko 400 obroka.

“Imamo dvije kućice, jednu za sarme, samostanske kobasice, čaj i vino, odnosno takozvanu slanu i slatku za fritule u kojoj prije podne dijelimo obroke iz pučke kuhinje. Inače imamo veliku blagovaonicu, ali od ožujka prošle godine zbog implementacije pandemijskih mjera zaštite hranu dijelimo vani”, otkrio je fra Vladimir za Večernji.

Adventska kućica ispred Pučke kuhinje bit će tamo do 8. siječnja, stoga navratite i pokažite blagdanski duh i darujte topli obrok onome kome to puno znači.


Komentari