Stanovnici Trnskog ogorčeni: ‘Nemamo drugog izbora, moramo parkirati po pločnicima’

FOTO: Facebook

Stanovnicima Trnskog pod šoferšajbu i dalje dolaze “čestitke”, a oni nimalo ne skrivaju nezadovoljstvo. U nekoliko Facebook grupa objavljuju fotografije dobivenih kazni prema kojima moraju platiti 300 kuna za nepropisno parkiranje.

“Glavni je problem što je kvart izgrađen prije više od 50 godina i otada nova parkirna mjesta nisu izgrađena. Građani nemaju gdje parkirati. Doslovno smo prisiljeni parkirati po pločnicima, svjesno kršimo zakon, ali nemamo drugog izbora”, rekao nam je Ivan (28) koji u Trnskom živi od rođenja.

O ovom slučaju pisali smo i ranije, no nije na odmet ponoviti. Naime, zbog nedostatka parkirnih mjesta stanovnici Trnskog ostavljaju svoje automobile na nogostupima. Svjesni su, kažu, da na površinama namijenjenima pješacima ne smiju parkirati, ali budući da drugoga rješenja nemaju, to im je praksa već godinama.

Problemom parkirnih mjesta, čini se, ni dan danas nitko se nije pozabavio. Kako piše Večernji, od strane građana slani su upiti Mjesnom odboru, no odgovor nije stigao. Iz Prometnog redarstva rekli su pak da su dobili nalog da češće “češljaju” taj prostor. Iz Sektora za komunalno i prometno redarstvo kazali su da je kontrola veća zbog radova na rotoru.

Jedno je sigurno, ni nakon više medijskih napisa i sve više negodovanja stanovnika, očito velik problem novozagrebačkog naselja još nije našao svoje rješenje.


Komentari