U POTRAZI ZA DOMOM! Sedam ježića traže novog vlasnika! Ovo su uvjeti za njihovo udomljavanje

Ježevi (Foto: Zoološki vrt Grada Zagreba)

Sedam malenih ježića uspješno su se oporavili u Zoološkom vrtu Grada Zagreba i sada traže novi dom.

“Budući da je riječ o ježićima koji su se navikli na prisutnost ljudi i koji trebaju ljudsku pomoć u pronalaženju hrane, ove ježiće možemo udomiti u ograđena dvorišta u kojima ima zelenila, no u kojima ne žive psi koji ne voli ježeve. Ježevi su teritorijalne životinje, pa će sedam ježeva otići na različite adrese. Svaki zainteresirani građanin može udomiti samo jednoga”, otkrili su iz zagrebačkom ZOO-a.

Ovi su ježići pronađeni kao bebe, a djelatnici Zoološkog su ih othranili u najosjetljivijem razdoblju i sada imaju oko 350 grama.

Ježevi (Foto: Zoološki vrt Grada Zagreba)

Povodom toga, objasnili su koji je idealan prostor za ježiće.

“Ježić u dvorištu treba imati kućicu ili zaklon. Idealno bi bilo da je taj prostor u nekom žbunju. Dio hrane jež će sam pronalaziti, no kako bismo bili sigurni da je sit, potrebna mu je dohrana mačjom hranom”, napisali su.

Za izradu kućice potrebna je drvena kutija ili sanduk (cca 30 x 30 x 40 cm) i tri daske dimenzija 12 x 30 cm od kojih ćete izraditi mali hodnik koji služi kao ulaz u kućicu. Kućicu možete smjestiti u skroviti kutak vrta u podnožju grmlja ili u visoku travu, malo je ukopate u zemlju te dodate suhog lišća i okrenete ulaz prema jugu.

Ako želite udomiti jednog ježića, javite se zagrebačkom ZOO-u.

Komentari