U posljednja tri dana Zagrepčani vozili bez dozvole, pijani i bez registracije: Policija ih sankcionirala

U četvrtak 14. svibnja 2020. godine oko 11.30 sati u Svetoj Nedelji u Svetonedeljskoj ulici, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije zaustavili su motocikl marke Yamaha bez registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak. Daljnjim postupanjem policijski službenici su utvrdili još prekršaja i to da upravlja neregistriranim i neosiguranim motociklom, nije imao upisanu A kategoriju te nije imao kod sebe vozačku i prometnu dozvolu.

Dan ranije, u srijedu, 13. svibnja oko 22.50 sati 25-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Mitsubishi Colt zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom Dubrava.

Policijski su ga službenici na križanju kod Ulice Retkovec zaustavili i daljnjom kontrolom utvrdili da osobnim automobilom upravlja bez položenog vozačkog ispita, a što mu nije bio prvi put te je zbog počinjenja istog prekršaja već nekoliko puta kažnjen na sudu. Zbog ponovne vožnje bez položenog vozačkog ispita odveden je na Prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je sud izrekao kaznu zatvora od 50 dana, uvjetno na 12 mjeseci.

Istoga dana oko 23 sata na Prilazu baruna Filipovića, 45-godišnjak je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom marke Audi zagrebačkih registarskih oznaka te nije postupio po naredbi policijskih službenika, koji su mu zvučnim i svjetlosnim signalima davali znakove da se zaustavi, što on nije napravio. U Ulici Tina Ujevića policijski su ga službenici sustigli te ga zaustavili u daljnjoj namjeri vožnje.

Provjerom su policijski službenici utvrdili da tijekom vožnje nije bio vezan te mu je vozačka dozvole oduzeta, a vozilom je upravljao usprkos činjenici da je posljednjih godinu dana već dva puta pravomoćno kažnjen zbog prometnih prekršaja. Kako bi se otrijeznio i bio spreman za daljnji postupak na sudu, 45-godišnjak je smješten na otrježnjenje te je u četvrtak, 14. svibnja, odveden na dežurni odjel Prekršajnog suda u Zagrebu gdje mu je sud odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana nakon čega će se prekršajni postupak nastaviti.


Komentari