‘U MORU JEFTINIH ZABAVLJAČA, ON JE BIO UMJETNIK’ Ispred Arene razgovarali smo s Balaševićevim fanovima

Photo: Ana Korenić

Umjesto u redu za koncert, Zagrepčani su se danas ispred Arene u Laništu okupili kako bi zapalili svijeće. Tužni, ganuti i iznenađeni. Do jučer nitko nije ni slutio da će u petak jedan od najomiljenijih kantautora s ovih prostora preminuti. Smrt Đorđe Balaševića od tada oplakuje se diljem Hrvatske, a puštanje njegovih najljepših balada već je treće spontano okupljanje Zagrepčana.

“Htjeli smo ga posljednji put pozdraviti glazbom, jer on je kroz glazbu živio”, poručilo je više prisutnih obožavatelja dok su palili svijeće.

Par stotina ljudi sastalo se i pljeskalo. Mnogi su pjevali njegove najveće hitove, a poneki su i pustili suzu.

“Nakon Olivera, sad nas je napustio i Đole”, govori nam uplakana Anica (42).


“On kao da je bio ispred svog vremena. Tek rijetkima uspijeva doista i osjećati ono što pjevaju, a ne samo trčkarati po bini i recitirati tekstove koje je netko drugi napisao radi profita. Ovaj čovjek je ovo radio srcem. I zato mu se danas odaje počast”, rekao je Alen (53).

A s njime se slaže i prijatelj Igor (51).

Photo: Ana Korenić

“Ovakvih će nam nedostajati. Današnja glazba nam nudi jeftine zabavljače, ali rijetko tko je pjesnik i umjetnik”, tvrdi Igor.

Podsjećamo, velikom glazbeniku i umjetniku u petak su ožalošćeni obožavatelji odali počast na Ilici, ispred Name, gdje su na tlu su ćirilicom složili riječ – “bećarac”. Baš kako kažu stihovi njegove pjesme “Stih na asfaltu” s albuma Devedesete.

 

Komentari