U GAJNICAMA SE POJAVILA ČUDNA ZEBRA: Iz Zagrebačkog holdinga objasnili su o čemu se radi

Pothodnik Dubravica (Foto: Igor Svečnjak)

Zatvaranje pothodnika u Škorpikovoj zbog radova izazvalo je veliko negodovanje kod stanara Gajnica, kao i sugrađana koji su primorani prolaziti tom rutom zbog posla.

Radovi će trajati sve do 26. srpnja pa je gradska vlast u ponedjeljak otvorila podvožnjak Dubravica. Stanare Gajnica je iznenadila zebra u tom pothodniku.

Iz Zagrebačkog holdinga su nam odgovorili o čemu je riječ. “Zagrebački holding d.o.o. podružnica Zagrebačke ceste izvršila je iscrtavanje privremenog pješačkog prijelaza u Ulici Dubravica na dijelu od Huzjanove do Samoborske ceste zbog potrebe uspostavljanja alternativnog pravca prilikom izvođenja radova sanacije željezničkog podvožnjaka na Škorpikovoj ulici, a prema rješenju Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost”, odgovaraju.

Podsjetimo, na čudnu zebru upozorio je Igor Svečnjak, vidi se da se pješaci u pothodnik mogu spustiti samo s desne strane. “Koji prometni stručnjak je ovo osmislio?”, zapitao se Igor.

Pothodnik Dubravica (Foto: Igor Svečnjak)

Ubrzo se u FB grupi koja okuplja stanare Gajnica povela rasprava oko toga, čemu zebra zapravo služi, a većina je nezadovoljna ovim prometnim rješenjem. “Totalno sve krivo iscrtano. Zašto nema zebre na drugom ulazu gdje su stepenice s jedne i druge strane?”, pita se jedan građanin.

Da je pothodnik Dubravica, oduvijek problematičan upozorila je jedna od susjeda: “Ja koliko se sjećam, kad smo išli u školu, uvijek smo sa strahom gledali ide li koja budala autom, ili motorom. Tako da je zebra sasvim ok da takvima skrene pažnju”.

Pothodnik Dubravica (Foto: Igor Svečnjak)

Bilo je i onih koji su se odlučili našaliti s cijelom situacijom. “Baš imamo bisera za bacati. Šteta bi bilo da nam odu. Trebali su staviti kružni tok u pothodniku da ne stvaramo gužvu kada se budemo križali”, “Nedostaju nam još barem dva ležeća policajca i kamera za brzinu bi isto bila top stvar dolje”, neki su od komentara.

Jedan građanin smatra da je ovo prigodno rješenje s obzirom na radove u Škorpikovoj: “Vi kaj se bunite i kaj vam smeta zebra- nemojte slučajno taj prijelaz koristiti, čekajte u gužvi na Vrapču. A nama koji razumijemo ovaj privremeni prijelaz ostavite da ga koristimo”, poručio je.

Komentari