U centru Zagreba masovno se zatvaraju trgovine i suvenirnice. Ne mogu se nositi s posljedicama korone i potresa

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osim pandemijom koronavirusa, grad Zagreb dodatno je pogođen i razornim potresom koji je izazvao brojne materijalne štete. Iako je od potresa prošlo već skoro sedam mjeseci, njegove se posljedice i dalje osjećaju, posebice u samom centru koji je najviše nastradao.
Zbog toga su brojni vlasnici lokala odlučili zatvoriti svoje prodavaonice i preseliti na drugu lokaciju. Nažalost mnogi od njih će ipak do daljnjeg ostati zatvoreni, a kao glavni razlog navode visoku cijenu najma, slab promet te opasna oštećenja na zgradama u kojima su smješteni.

U Radićevoj ulici od travnja je zatvoren Grubić modni nakit. Ističu kako zbog koronavirusa nema turista, zbog čega im je cijena najma prostora postala previsoka.
Dida Boža gift shop koji se nalazi u istoj ulici također je zatvoren od travnja, a u međuvremenu nisu otvorili na nekoj drugoj lokaciji.

Najviše poslovnih prostora zatvoreno je u Ilici, njih čak sedam– trgovina Galileo, zatim trgovina make up branda NYX, zlatarnica Jozefa Gjonija, Bio Boutique, lokal Marcela Gjonija s antikvitetnim nakitom i dućan čarapama Wolfdor. Trgovina Shoebox i dalje radi, ali samo do kraja studenog, doznaje Telegram.

U Praškoj je zatvorena trgovina New Balance, a s poslovanjem je prestala i trgovina Kravata u kojoj su brojni turisti mogli kupiti prepoznatljiv hrvatski suvenir. Zatvoreni su nakon početka pandemije i potresa.

Nabrojani lokali nažalost samo su neki od lokala koji su prestali s poslovanjem u centru Zagreba.


Komentari