TUTIN PSIĆI NA UDOMLJAVANJU Dumovec objavio slike ljubimaca ‘koje je u srce grada dovozio u posebnim kolicima’

Foto: Dajman tadić / Cropix / Azil Dumovec

Gradski azil Dumovec objavio je slike psića koje daje na udomljavanje, a koje su Zagrepčani mogli upoznati, najčešće, ispred Name na Ilici.

“Živjeli su s čovjekom kojem su prolaznici znali udijeliti poneku kunu za brigu o psićima koje je u srce grada dovozio u posebnim kolicima. Nakon što je čovjek preminuo, nitko se o psićima nije mogao nastaviti brinuti. Zato je ova skupina sada u Dumovcu”, napisali su iz Dumovca na Facebooku.

“Riječ je o križancima terijera, psićima među kojima najveći ima 9 kilograma. Dakle, savršeni su za život u stanu. Imaju godinu dana. Razigrani su i dragi. Nisu navikli na život u luksuzu, a kako su zajedno, dolazak na novu adresu nije im stvorio traumu. S druge strane nama je jasno da svaki od ovih malih dlakavih ljepotana zaslužuje život na dobrom mjestu uz čovjeka koji će mu se moći kvalitetno posvetiti. Zato se nadamo da je među vama netko tko će nam doći i reći da želi jednog od njih. Njihova su imena Bonita, Tuko, Nestor, Gringo i Kamila”, stoji u objavi iz dumovečkog azila

“Jesu li to oni od ispred Name?”

Baš kao što je izazivao kontroverze tijekom života, tako je i poslije smrti. Željko Tutunović (66) bio je prvi menadžer grupe Fantomi, a ujedno i hit autora Duda, pjesme upravo o – psu.

Željko Tutunović sa psićima za udomljavanje (foto: Damjan Tadić / CROPIX)

Bio je i nekoliko puta optuživan da psiće koristi kako bi se domogao novca lakovjernih prolaznika, no te optužbe je odbacivao, a nikada mu se na polju spašavanja životinja nije dokazalo.

No, menadžer, borac za životinje, imao je i nekoliko sudskih presuda i to za varanje u građevinskom sektoru i to na zagrebačkom nekretninskom ‘Divljem zapadu’ – Trešnjevci. On je naime devedesetih godina prošlog stoljeća prodavao garsonjere bez potrebnih papira, a o građevinskim dozvolama nasamareni kupci mogli su samo sanjati. Na čitanju presude nije se pojavio, a kako je sam rekao nije došao jer bi se srušio u nesvijest kada bi čuo zatvorsku kaznu. U zatvoru jest boravio i to devedesetih godina, ali tek povremeno.

Komentari