TRŽNICA VRAPČE: Prošle godine dobili dozvolu, ali još ništa od izgradnje! Evo što na to kažu iz Grada

Tržnica Vrapče (Foto: Google Maps)

Na mjestu postojeće tržnice Vrapče, predviđena je potpuna rekonstrukcija i izgradnja nove tržnice, potvrdili su nam iz Grada. Pravomoćna građevinska dozvola izdana je 19. veljače prošle godine.

Glavni projekt uključuje izgradnju samostojeće zgrade, koja se sastoji od podruma i prizemlja, ukupne građevinske bruto površine 484,90 m2.

Organizacija prostora tržnice bi bila u dvije zone. Dio uz sjevernu među organiziran je kao fiksni i sadrži zatvorene lokale, pomoćne prostore i upravu, dok je ostatak tržnice, orijentiran prema parku organiziran kao fleksibilni prostor s pomičnim prodajnim klupama. U podrumskoj etaži (garaži) predviđeno je 21 parkirno garažno mjesto, a vani na parceli 5 parkirališnih mjesta.

U okviru plana investicija Zagrebačkog Holdinga i proračuna Grada Zagreba za sada nisu predviđena sredstva za početak izgradnje tržnice Vrapče u ovoj godini. Uprava Zagrebačkog Holdinga i Grada Zagreba analiziraju mogućnosti osiguranja sredstava za ovu investiciju tijekom procesa rebalansa proračuna Grada Zagreba.

Komentari