‘TROŠIM VIŠE NEGO ŠTO BI TREBALO’: Prosječna plaća u Zagrebu iznosi osam tisuća kuna, a mjesečno gorivo plaćamo čak – dvije tisuće kuna

Benzinska postaja INA (Foto: Boris Kovacev / CROPIX/Ilustracija)

Vlada je na telefonskoj sjednici u ponedjeljak smanjila trošarine te je postavljena maksimalna cijena marže. Nove cijene goriva su  13,08 kn dizel, 13,50 kn benzin, 9,45 kn plavi dizel, a vrijedit će iduća dva tjedna.

“Donijet će se na taj način maksimalna ušteda za građane”, rekao je premijer Plenković i naglasio da ova uredba vrijedi 30 dana. “Onda ćemo ponovno razmotriti situaciju”, rekao je premijer.

Facebook anketa (foto: Zagreb.info)

No, to i dalje nije dovoljno da bi građani osjetili znatne uštede na gorivu. Stoga, pitali smo vas koliko mjesečno trošite na gorivo, i moramo reći – iznenađeni smo – i humorom i cijenama.

Komentari čitatelja (foto: Zagreb.info)

I dok je neke sram reći, drugima je “pala sjekira u med” pa im se bicikl itekako isplati u trenucima rapidnog rasta cijena goriva.

Komentari čitatelja (foto: Zagreb.info)

Jedan čitatelj je komentirao kako troši “impresivnih” sedam tisuća kuna mjesečno na gorivo, dok se drugi pohvalio kako vozi motor koji troši 50-ak kuna mjesečno. Trećemu je pak dovoljno 1200 kuna na gorivo mjesečno.

Komentari čitatelja (foto: Zagreb.info)

Uglavnom, prosjek se svodi na dvije do tri tisuće kuna mjesečno na gorivo, što je puno uzevši u obzir da je prosječna zagrebačka plaća u ožujku ove godine iznosila 8 352 kune.

Ilustracija (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Na svu sreću, uskoro će godišnji odmori, pa će se i manje voziti, a i ljepše vrijeme znači da će se više ljudi voziti ili javnim prijevozom ili pak investirati u bicikl.


Komentari