TRI DANA SPEKTAKLA NA HIPODROMU: Počelo najstarije konjičko natjecanje u Hrvatskoj, očekuje se elita ovog sporta

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Najstarije konjičko natjecanje u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe, Lipanjski turnir, ove godine slavi jubilarni 60. rođendan. Održat će od 4. do 6. lipnja 2021. na Hipodromu Zagreb.

Na njemu se očekuje sudjelovanje konjičke elite s više od 180 natjecateljskih parova iz čitave Hrvatske i inozemstva koja će se tijekom tri dana natjecati u 15 utakmica za nagradni fond od 45.000 kuna.

Posebno valja istaknuti održavanje Memorijalnih utakmica u čast konjičkim legendama Zdravku Marušiću, Josipu Koblaru i Radoslavu Cimermanu te glavnu utakmicu na visini od 145 cm – prestižni Pehar Grada Zagreba – koji se održava posljednjeg dana turnira.

Parkure postavlja Olaf Petersen iz Njemačke, svjetski poznati postavljač koji je u bogatoj karijeri postavljao mnoge parkure na Svjetskim kupovima i Europskim prvenstvima te parkure na Olimpijskim igrama.

Organizator turnira je Zagrebački konjički savez, neprofitna sportska organizacija u Gradu Zagrebu koja je zadužena za razvoj, popularizaciju i organizaciju konjičkog sporta u svim konjičkim disciplinama, od kojih se preponsko i dresurno jahanje ističu kao olimpijske discipline.

U Zagrebački konjički savez se udružuju sportski konjički klubovi registrirani u Zagrebu, a utemeljen je radi promicanja i obavljanja sportskih djelatnosti, osobito poradi sudjelovanja u sportskim natjecanjima u kojima konjički klubovi i njihovi članovi ostvaruju svoje potrebe i interese.


Komentari