Trešnjevka poziva na druženje: Ovaj vikend nudi raznovrstan program, a prikupljat će se i trešnjevačke uspomene

Panorama dijela Trešnjevke (Foto: Ivana Nobilo /CROPIX)

Zahvaljujući trudu organizatora Centra za kulturu Trešnjevka i projekta ‘Mapiranje Trešnjevke’, ovaj kvart će se četvrti put zaredom “ponovno probuditi”, a bogat program podijeljen je na dva djela od kojih će se jedan održati u rujnu, a drugi u listopadu.

‘TREŠNJEVKA SE BUDI!’ Oživljavanje Tratinske i Ozaljske uz stanovnike kvarta, budite i vi tamo!

Tako će svi Trešnjevčani, ali i ostali posjetitelji u petak 15. rujna moći sudjelovati u Keramolabosu gdje će se peći keramika, a program će se održati u periodu od 17 do 21 sat u dvorištu CeKaTe-a.

U subotu, 16. rujna krenut će se s privremenom preobrazbom nekih parkirnih mjesta koja će nakratko ostati posvećena pješacima, a riječ je o dijelu u Ozaljskoj ulici između Trešnjevačkog trga i Parka Stara Trešnjevka.

PROĐITE OZALJSKOM! Na izlozima su prikazane fotografije iz povijesti te važne trešnjevačke ulice

Razne radionice

Kako izraditi siluete skulpture, posjetitelji će moći saznati od podne na radionici koju će voditi Marija Hohoš Novaković u Hrvatskom likovnom društvu.

Paljena žica, trake novinskog papira, pik traka, kuhinjska alufolija, trake od čistog pamuka, tkanina za krojenje odječe i uz razrijeđeni drvofix svatko će moći napraviti svoju skulpturu.

OVAKO BI TRATINSKA TREBALA IZGLEDATI: Izložba koja od urbane džungle na Trešnjevci želi napraviti ulicu po mjeri pješaka!

Uz mnoštvo drugog sadržaja, prikupljat će se i trešnjevačke uspomene. Naime, iz Muzeja susjedstva Trešnjevka pozivaju sve Trešnjevčane da ako imaju fotografije iz školske klupe, sportske dvorane ili izviđačke grupe, ili pak ako čuvaju cipele iz Šimeckog ili Končareve uređaje da doprinesu virtualnom fundusu kvartovske povijesti koji broji već više od 400 priloga i priča Trešnjevčana.


Komentari