Trešnjevčani žele natrag svog Mr. Spocka! Prekrižili su grafit autora koji ga je prefarbao

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Nepoznati autor prefarbao je mural Mr. Spocka na Trešnjevci. Naime, Spock je preko noći nestao sa Jankomirske ulice, te je na tom mjestu osvanu grafit s potpisom Herzy što nije prošlo nezamijećeno.

Naime, upravo je mural Mr. Spocka, prvog časnika svemirskog broda Enterprise u popularnoj znanstveno-fantastičnoj seriji Zvjezdane staze, jedan od simbola kvarta Trešnjevka.

Navedeni mural, 2015. godine narisali su pripadnici street art grupe Pimp my Pump, a povod je bio smrt glumca Leonarda Nimoyja, koji utjelovljuje lik slavnog Spocka. Legendarni pozdrav ovoga lika uveseljavao je mještane Trešnjevke, ali i slučajne prolaznike koji su se rado fotografirali pored murala koji se nalazi u blizini Učeničkog doma Selska.

Izvor: Facebook

Grafit Herzy ubrzo je prekrižen, a netko je napisao i Spock na navedenom grafitu. Očigledno je kako Trešnjevčani žele svoj najdraži mural natrag.

“Ne razumijem zašto bi netko prefarbao tako lijep mural. Bez obzira na to jesi li fan Zvjezdanih staza, Spock je sve uveseljavao”, kaže nam stanarka Jankomirske.

“Taj Herzy je očito ljubomoran”, dodao je njezin muž.


Komentari