TRAVNO ĆE DANAS DOBITI 56 SADNICA STABALA Tomašević se baca u akciju, a možete i vi!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ako želite doprinijeti očuvanju okoliša i zelenila u Zagrebu u Travnom danas možete zasaditi stablo.

Akcija “Zasadi drvo, ne budi panj!” održat će se ovoga petka od 13.00 sati, u gradskoj četvrti Novi Zagreb – istok, Travno, u Parku omeđenom ulicama B. Magovca, Ukrajinskom i Vatikanskom. Sadnji 56 sadnica stabala pridružit će se i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Stabla breze, šljive, murve i brojnih drugih vrsta gradonačelnik će, zajedno s volonterima i svim zainteresiranim građanima, a uz asistenciju djelatnika Zrinjevca, zasaditi na javnu površinu.

Važnost šume u borbi protiv klimatskih promjena razlog je pokretanja treće nacionalne kampanje sadnje stabala u Hrvatskoj koja počinje 1. studenog ove godine u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zasadi stablo, ne budi panj! te će trajati cijeli mjesec studeni kada su pogodni meteorološki i vegetativni uvjeti za sadnju. Osnovni cilj je razvijanje ekološke svijesti o klimatskim promjenama i poticanje građana na očuvanje okoliša. Od prve aktivnosti Udruge do danas, zasađeno je više od 150.000 stabala i ostalog sadnog materijala u Hrvatskoj, poručuju organizatori.

Komentari