TRAGEDIJA KOJA VREBA S VISINA: Vjetar nosi cigle nad glavama Zagrepčana; ‘Sva sam se tresla i plakala. I sad sam u šoku…’

Izgleda da će grad i dalje predstavljati kobnu opasnost za svoje građane jer šest mjeseci nakon potresa kritična oštećenja na zgradama i dalje nisu sanirana. I još se uopće ne zna kada će se sa tom sanacijom krenuti. Svako malo neka cigla ili crijep proleti iznad glave građana, a tragedija je danas ponovo izbjegnuta za dlaku.

Iako je sačuvala živu glavu, ovoj će se Zagrepčanki nova trauma vjerojatno duboko ucrtati u psihu, a to nakon proživljavanja razornog potresa i još svih onih manjih nakon toga definitivno ne treba.

Ovoj je ženi danas u popodnevnim satima, dok je prolazila raskrižje prema Mimari iz Gundulićeve ulice, cigla zamalo pala na glavu.

“Počela sam vikati kao i jedna gospođa koja je išla iza mene. Bojale smo se prolaziti pored ostalih zgrada pa smo išle po rubu blizu automobila. Sva sam se tresla i plakala. I sad sam u šoku jer samo mali korak bliže zgradi mogao je danas biti koban za mene”, napisala je na svom Facebook profilu.

Gepostet von Zagreb Te Zove am Mittwoch, 21. Oktober 2020

Upozorila je da joj se to dogodilo na putu iz škole u kojoj radi, te rekla i kako se nada da su joj učenici sigurno stigli kući.

“Pazite dok hodate centrom! Odmaknite se od zgrada! Poprilično je vjetrovito i vjetar ruši cigle i crjepove”, upozorila je, a mi se pitamo kada će ovo upozorenje ozbiljno shvatiti i nadležne gradske i državne institucije, ali i stanari koji bi se mogli pobrinuti za uklanjanje opasnih cigli i crijepova s njihovim krovišta.


Komentari