TOMAŠEVIĆ O NEOGRANIČENOJ MJESEČNOJ KARTI: ‘Zagreb bi pristao na tu ideju, ali…’

Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obišao je u nedjelju manifestaciju Projekt Ilica: Q’ART ljetno izdanje pod nazivom Flower Power.

Flower Power drugo je od četiri planirana ovogodišnja festivalska izdanja koji bogatim i raznovrsnim kulturno-umjetničkim programima oživljava najdužu zagrebačku ulicu i njene prazne i zapuštene prostore.

U programu od 10 do 14 sati, posjetitelji su mogli uživati u glazbenim nastupima brojnih izvođača, reviji obrtnika i učenika Srednje škole za modu i dizajn, radovima studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu – “ALU-Kupi &Nosi” i mnogim drugim aktivnostima i radionicama.

Tomaševića su novinari pitali o prijedlogu Koordinacije javnih linijskih prijevoznika da se za javni prijevoz uvede neograničena mjesečna karta od 70 kuna, a on je odgovorio kako takve ideje postoje za Zagreb i okolne županije, ali one se godinama nisu realizirale.

“Ideja je načelno dobra, ali problem je kad treba između subjekata, lokalnih vlasti, gradskih poduzeća i prometnih poduzeća, dogovoriti konkretne tarife i tko će time upravljati”, objasnio je Tomašević. Dodao je kako bi Zagreb pristao na takvu ideju, ali da to ovisi o detaljima dogovora.


Komentari