Samozatajna Ana-Marija Bandić: Evo s kim će useliti u sporan stan

. Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Ana-Marija Bandić ime je koje se posljednjih dana provlači po medijima i to ne bez razloga. Riječ je o kćeri prvog čovjeka Zagreba za koju je kupljen stan na Trgu Petra Petretića. Kupnja ne bi bila sporna da nije njena majka, Vesna Bandić veći dio novca isplatila u gotovini, a taj isti novac nije vidljiv na Bandićevoj imovinskoj iskaznici.

Tko je čuvarica Bandićeve riznice? Zbog Vesne se Milan nikada nije vratio u rodnu Hercegovinu

”Jedan prodala, drugi kupila”, rekao je Bandić i time objasnio odakle njegovoj supruzi novac. Dokumentacija je predana Povjerenstvu za sukob interesa, a izgleda kako se Bandić ne boji za svoju poziciju. Pa ipak, izgledno je da nije ni imao razloga jer je Povjerenstvo donijelo odluku u njegovu korist.

”Gradonačelnik se drži zakona i zakonske procedure te je svu dokumentaciju vezanu uz kupnju predmetne nekretnine kao i podrijetlo sredstava za kupnju iste, odmah nakon kupnje, predao Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa”, poručili su iz Grada.

ODLUKA JE PALA: Povjerenstvo ne pokreće postupak protiv Milana Bandića!

Bilo kako bilo, odmah nakon kupnje stana on je prebačen na ime Bandićeve jedinice o kojoj javnost ne zna mnogo. Baš poput majke Vesne, Ana-Marija nije često eksponirana u javnosti i živi poprilično povučenim životom. Baš zato što su toliko povučene i ne istupaju u medije, teško je saznati tko je vlasnik koje nekretnine u obitelji Bandić, ali ako je vjerovati zemljišnjim knjigama kojima su pristupili novinari 24sata, Bandićć na sebi ima samo vikendicu na Slavagori i to od samo 55 kvadrata. Ostale nekretnine službeno su u rukama njegovih cura.

Posljednji put kada je Ana-Marija otvoreno istupila u javnost bilo je kada je njen otac imao pretenzije na poziciju na Pantovčaku pa je tada u sklopu njegove predsjedničke kampanje i ona dala jedan od rijetkih intervjua. Bandić nikada nije došao do Pantovčaka, a Ana-Marija se vratila svom životu i to onom ‘sasvim obične studentice’ kako je sebe tom prilikom opisala. Živjela je s dečkom, a vrijeme trošila učeći.

”Posljednjih deset godina gledala sam koliku energiju ulaže u razvoj Zagreba. Zbog toga je imao i zdravstvenih problema, ali nikada nije želio stati”, rekla je ona 2009. godine za Večernji list.

Bandićevoj miljenici ne može se osporiti ambicija pa je tako nakon matematičke gimnazije čak tri godine provela na Medicinskom fakultetu. Zaključila je Ana-Marija da ipak ne želi biti liječnica i promijenila fakultet postavši tako dio zagrebačkog PMF-a gdje se na matematičkom odjelu posvetila statistici. Fakultet je zgotovila 2012. godine kada se zaposlila u informatičkoj tvrtki Combis. Čini se kako je Ana-Marija vrijedna radnica jer čak i sada, 8 godina kasnije nije promijenila poslodavca.

Tvrtka se nalazi u blizini Autobusnog kolodvora pa tako nije daleko od nedavno kupljenog stana na Trgu Petra Petretića. Ana-Marija će imati manje od 20 minuta odluči li do posla ići pješice, a automobilom se to vrijeme krati na pola. Prema navodima, u stan bi trebala useliti s dečkom.

 

 

 

 


Komentari