TJEDNIMA BEZ TOPLE VODE: Zagrepčani, strpite se jer će u ovim kvartovima radovi potrajati duže od najavljenog!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U tijeku je obnova vrelovodnih cijevi diljem Zagreba, no iako je revitalizacija prijeko potrebna, dio građana Novog Zagreba s nestrpljenjem iščekuje toplu vodu. U pojedinim kvartovima je ona obustavljena već gotovo tri tjedna, a zbog kompleksnosti radova, neki će se morati još malo strpjeti.

“Zbog kompleksnosti radova, obustava isporuke tople vode krajnjim kupcima u naselju Srednjaci produžena je na 17. rujna, dok je obustava krajnjim kupcima u naselju Borovje produžena na 18. rujna”, poručili su iz HEP Toplinarstva.

Popis svih obustava možete pronaći ovdje.

Podsjetimo, pri kraju je revitalizacija gotovo trećine dionica vrelovodne mreže, odnosno 68,5 kilometara dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže u Zagrebu. Zbog toga su od kraja kolovoza pa sve do sredine rujna pojedina naselja bila bez tople vode. Kao što je navedeno u nekim kvartovima radovi još uvijek traju.

Inače, radovi revitalizacije provode se izvan ogrjevnih sezona, odnosno od svibnja do kraja rujna. U tom periodu, do 2023. godine radit će se na obnovi u kojima su zahvaćena naselja Gajevo, Staglišće, Dugave, Utrina, Travno, Borovje, Folnegovićevo, Savica, Cvjetno, Trešnjevka, Rudeš, Srednjaci, Voltino, Središće, Sopot, Siget, Trnsko, Volovčica, Kruge, Martinovka, Vrbik, Sigečica, Donji grad, Gredice, Jarun, Vrbani i Malešnica.

Modernizacijom vrelovodne mreže značajno će se smanjiti broj obustava isporuke grijanja i tople vode te broj hitnih intervencija, povećat će se sigurnost mreže, što će osigurati kontinuiranu isporuku toplinske energije te će se smanjiti emisija onečišćujućih tvari u okoliš, poručuju iz HEP Toplinarstva.

Komentari