Sve na jednom mjestu: Građani Novog Zagreba dobili aplikaciju koja im daje sve informacije o kvartu

FOTO: Pixabay

Na mobilnoj aplikaciji “GŽ NZ”, što je skraćeno od “Gradska četvrt Novi Zagreb” mogu se naći informacije o tome kada je u Novom Zagrebu predstava, izložba ili utakmica, gdje se nalazi najbliži dom zdravlja i o tome koje su najnovije odluke gradskih četvrti.

Aplikaciju su izradile apsolventica ekonomije i samouka programerka Monika Damjanović te vijećnica Gradske četvrti Novi Zagreb – istok Maja Baturić. Uključile su u nju i e-knjižnicu, a osim za primanje obavijesti, softver se može koristiti i za slanje prigovora, žalbi ili pak pohvala na stanje u novozagrebačkim kvartovima. Aplikacija, naime, ima chat sustav putem kojeg se korisnici njezinim voditeljicama mogu požaliti na sve što im u susjedstvu smeta. One će te poruke zatim proslijediti vijećima gradskih četvrti ili mjesnim odborima, piše Večernji.

“Ako je netko primijetio da su, primjerice, ljuljačke u parku potrgane, mogu to poslati nama, a mi ćemo uputiti kamo treba na daljnje rješavanje”, kaže Monika Damjanović. Ideja je, kažu obje, da se putem chata organiziraju zajedničke kave na kojima bi se nalazili građani i u neformalnoj atmosferi razgovarali o tome što bi mogli učiniti za bolji život u Novom Zagrebu.

Aplikaciju je u dva tjedna, otkako je puštena online, skinulo 1300 ljudi, a reakcije su pozitivne. Formirale su i Facebook stranicu Mobilna aplikacija GČ Novi Zagreb, na kojoj je postavljen link putem kojeg se aplikacija može skinuti na pametne telefone.

Komentari