‘Sve je kao kad sam bio klinac, osim prometnog nereda i zapuštenosti’ Stanovnici Rudeša žele promjene u kvartu

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Rudeš je naselje od gotovo 11 tisuća stanovnika smješteno između Zagrebačke ulice i avenije te potoka Kustošaka. Iako ovaj zagrebački kvart ima dva hotele, veleučilište, restoran, pa čak i nogometni klub, mještani će se složiti da mu puno toga i nedostaje.

Tako su se susjedi udružili u akciji za bolji život u Rudešu. Parkiralište i bolja prometna regulacija samo je početak, a tvrde stanovnici tog kvarta da bi im dobrodošlo i više parkova za djecu.

“Rudeš je miran, ekipa je odlična, škola i vrtić su nam blizu. No bio bi bolji da je promet manje kaotičan, da ima više parkova i da je odvoz smeća češći” kaže Tamara Piplica za Večernji, a s njom se složilo još nekoliko susjeda tvrdeći da je park škole samo površinski obnovljen tek nakon 30 godina, usprkos tomu što u Rudešu žive brojne obitelji.

Zbog manjka parkirnih mjesta ljudi ostavljaju aute nasred ulice.

Infrastruktura je očajna. Sve je kao kad sam bio klinac, osim prometnog nereda i sveopće zapuštenosti. Ovi golovi i koševi na jedinom igralištu u kvartu toliko su dotrajali da je čudo da se nitko na njima nije ozlijedio”, tvrdi jedan od mještana Rudeša.

Kako to pravi susjedi rade, stanovnici ovog kvarta si oduvijek pomažu i zasuču rukave kada je to potrebno, a igralište su uredili sami. Tvrde da je prije toga izgledalo “gore od Černobila, užas”. Pomažu i onima kojima je pomoć najpotrebnija, petrinjskom području teško stradalom u potresu.

Ipak, ima i dobrih vijesti za one najmlađe iz Rudeša. Naime, Gradski je ured za prostorno uređenje izdao dozvolu kojom se Osnovnoj školi Rudeš omogućuje početak radova na novome igralištu. Gradnja bi trebala početi najkasnije krajem ožujka ili početkom travnja, a vrijedno projekta procijenjena je na 3,500.000 kuna.

“Stalno sam na Skupštini pitao za igralište i dosađivao nadležnim uredima. Konačno su stigle dobre vijesti. Živim u Rudešu već 18 godina, volim svoj kvart, a moj je sin ovdje završio osnovnu školu bez igrališta”, izjavio je prije nekoliko dana nezavisni gradski zastupnik i vijećnik u Mjesnom odboru Tomislav Stojak.

Komentari