SVAKO JUTRO ISTI PROMETNI KRKLJANAC! Stanovnicima dosta, žele novu regulaciju

Foto: Facebook/ GAJNICE jučer danas sutra

Svako jutro stanovnici Gajnica vode borbe s mnogobrojnim vozačima koji svjesno krše zabranu prometovanja u oba smjera koja postoji već 30 godina, tvrdi jedan od tamošnjih stanovnika.

Radi se o tome da je Huzjanova ulica jednosmjerna pa je tako dozvoljeno kretanje vozila samo u smjeru ulice Dolec, ali stanovnici Gajnica tvrde da to nitko ne poštuje. Rezultat nepoštivanja prometnih pravila je, naravno, pravi prometni ‘krkljanac’ koji je još i gori otkad je zatvoren izlaz na Aleju Bologne.

Foto: Facebook/ GAJNICE jučer danas sutra

Iako mnogi prozivaju policiju zašto ne piše kazne prekršiteljima, drugi tvrde da su u zadnje vrijeme primijetili ‘plavce’.

Ipak, mnogi su se složili da nije problem samo u prekršiteljima pravila, nego i u regulaciji koja nije adekvatna za to područje.

“Da, regulacija je nula. Trebali su regulirati semafor jer je sada kolona po cijeli dan iz smjera Dolca, svakodnevno je raskršće totalno zakrčeno. Jutros kad je ovo slikano, čekam u koloni s ostalima, prođe 4-5 auta na zeleno i opet čekati slijedeće zeleno svjetlo. Za to vrijeme se priključuju vozila od cementare, uglavnom kamioni i dostavna vozila, s lijeve strane iz Huzjanove vozila iz zabranjenog smjera, ne ostavlja se slobodan prostor da bi se moglo skrenuti prema cementari i onda nastane krkljanac”, objašnjava jedna od vozačica koja se svaki dan bori s istim problemom.

“Potrebno je sagraditi još pristupnih cesta i podvožnjaka. Svakako treba zabraniti izdavanje građevinskih dozvola za nove kuće i zgrade dok se ne izgrade ceste i parkirna mjesta za nove stanovnike. Građevinska dozvola ne služi da se ljudima uzima novac, već da se se tim novcem izgradi potrebna infrastruktura. Nedavno je provedena legalizacija, i tim novcem je trebalo riješiti sve ove probleme”, smatra pak jedna drugi tamošnji stanovnik koji se također uključio u žustru raspravu svojih susjeda u Facebook grupi “GAJNICE jučer danas sutra”.

 

Komentari