STROŽA PRAVILA ZA ROMOBILISTE! ‘Ne nose kacigu, a najgore je što djecu voze ispred sebe!’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Policijska uprava zagrebačka na svojim je stranicama objavila da od 4. listopada počinje pojačana kontrola vozača romobila ili, kako policija to službeno zove, osobnih prijevoznih sredstava.

Od 13 do 21 sat na području PU zagrebačke provest će se akcija, a pojačano će se nadzirati promet osobnih prijevoznih sredstava, korištenje zaštitne kacige, prijevoz osoba vozilima ali i nošenje slušalica u vožnji.

Stoga, pitali smo naše čitatelja slažu li se sa strožim kažnjavanjem putnika na romobilima. I čini se kako se naši sugrađani slažu s policijom – “apsolutno, da ih treba kažnjavati”.

“Ima hrpa djece koja ih vozi, često i po cesti pa su onda sudionici u prometu iako ništa ne znaju o prometnim pravilima”, smatra Zagrepčanka.

U nekoliko komentara stoji upravo ono što će i policija nadzirati – glazbu u ušima tijekom vožnje.

‘Ne paze na pješake i djecu!’

“Većina juri sumanuto nabijenih slušalica na ušima.”

“Voze se k’o divljaci bez mozga, slušalice u ušima! Ne paze idu li ljudi sa psima ili s djecom – pa takvim je mjesto na cesti, a ne na stazi za pješake”, smatra naš čitatelj.

Foto: Pixabay

“Voze se kao i biciklisti kroz dječje parkiće, moraš imati oči na leđima da ne na stradaš”, mišljenje je Zagrepčanina.

“Posebno bi kaznila ponavljače – alkohol, brza vožnja, vožnja bez ispita”, strog je čitatelj.

“Donesen je zakon o obvezi nošenja kacige, tko to kontrolira”, pita se naš čitatelj.

“Romobil voze odrasli i djeca,mahom bez vozačke ili poznavanja propis. Po kolniku i pješačkim stazama, ne pridržavajući se nikakvih regula, sa slušalicama u ušima – to treba kažnjavati”, zaključio je čitatelj.


Komentari