‘STOL ZA KOJI VJEROJATNO VIŠE NITKO NEĆE SJESTI’ Trešnjevka drastično mijenja svoje prepoznatljivo lice, sve je manje zelenila

Foto: Mapiranje Trešnjevke/Facebook

Na Facebook stranici Mapiranje Trešnjevke objavljena je tužna priča o napuštenoj staroj kući.

“Stol za koji vrlo vjerojatno nitko više neće sjesti, terasa s koje vrlo vjerojatno više nitko neće gledati okolicu i vrt u kojem vrlo vjerojatno nitko više neće saditi cvijeće …. jer će ih vrlo vjerojatno kad-tad zamijeniti neka ogromna zgrada, poput onih u Dužicama, na mjestu nekadašnjeg “Šimeckog” oko kojih nema ni metra kvadratnog zelenila”, napisali su na stranici uz adresu gdje se kuća nalazi.

Kako su nam rekli u telefonskom razgovoru, kuća je napuštena sigurno tri-četiri godine. Nažalost, više podataka nisu znali. Na Google Mapsu od prije nekoliko godina vidi se da se u dvorištu kuće nalazi bijeli kombi, a u vrtu je raslo i stablo.

Fotografija je izazvala i lavinu reakcija pa neki pišu da je Trešnjevka puna zaboravljenih kućica.

“Tužno. I moja ulica je tako izgrađena. Četverokatnice spojene jedna s drugom, bez jedne jedine travke, a kamoli nekog drvca. Možda je problem u tome što je dozvoljena takva izgradnja i betonizacija od međe do međe. Na ulici zgrada, iza zgrade parkirna mjesta i nema više ni centimetra prostora za bilo kakvo zelenilo”, napisala je jedna žena.

Druga kaže kako se sve više ruše male kućice.

“Ništa novo na Trešnjevki. Prošećite po Ogrizovićevoj pa ćete vidjeti koliko je izgrađeno. Ruše se polako sve male obiteljske kuće i sve zelenilo oko njih. Niču nove kuće i to ne jedna nego negdje tri jedna iza druge”, napisala je razočarano.


Komentari