Što Zagrepčani kažu o ideji pješačke zone ispred Glavnog kolodvodvora? Neki ‘već dugo nisu čuli bedastiju ideju’, drugima je super!

Glavni kolodvor u Zagrebu (Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX)

Velike su najave aktualne gradske uprave o promjeni cestovne infrastrukture, odnosno pretvaranju prometnica u središtu grada u pješačke zone, po uzoru na velike europske metropole.

Tako je za 28. svibnja najavljeno otvorenje nove Stare Vlaške koja postaje pješački raj, jer će autima tamo biti zabranjeno prolaziti, barem na dijelu između Draškovićeve i Palmotićeve ulice.

Osim toga, najavio je dogradonačelnik Luka Korlaet i da bi prostor ispred Glavnog kolodvora trebao postati pješačka zona, a najavio je i da već imaju spreman projekt.

No, nisu svi sretni s potencijalnim rješenjem. Tako su u komentarima naši korisnici na Facebooku razvili pravu malu raspravu o toj najavi aktualne gradske uprave. I dok jedni pišu kako već dugo nisu čuli takvu glupost, drugi pozdravljaju ideje vladajućih, a treći su podsjetili kako bi bilo mudro rješiti i pitanje renovacije Glavnog kolodvora, u kojem je donedavno zbog pandemijskih mjera, bio zatvoren jedini javni WC na tom potezu u gradu.

Komentari Facebook čitatelja Zagreb.info (foto: Facebook screenshot)

Zamjeraju nedostatak uređenja parkirališta i javne garaže

Podsjetimo, na potezu ispred i iza Glavnog kolodvora je jedno javno parkiralište ono ispred nekadašnjeg Paromlina, kao i ono privatno u Importanne centru. Stoga su naši čitatelji rezignirani prema ideji pretvaranja prostora ispred Glavnog u pješačku zonu.

Komentari Facebook čitatelja Zagreb.info (foto: Facebook screenshot)

Također, kritiziraju i činjenicu da će putnici i turisti imati problema sa nošenjem prtljage, pa se pitaju – “jel oni putuju svijetom gdje ili samo biciklom 2 kilometra po Zagrebu”.

Komentari Facebook čitatelja Zagreb.info (foto: Facebook screenshot)

Neki naši korisnici podsjetili su da bi aktualna gradska vlast prvo trebala “posložiti prioritete”. Jedna korisnica je podsjetila na to da se već godinama obećava dvorana u Osnovnoj školi Odra, a tako je dobila i neslavni epitet da je jedina zagrebačka škola bez dvorane.

Komentari Facebook čitatelja Zagreb.info (foto: Facebook screenshot)


Komentari