Što je s posljednjim brodom na Savi? Vlasnici u očaju: Jedan dan ćemo samo banuti i broda više neće biti

FOTO: Ivan Klindić

Nedavno smo pisali o poznatim savskim brodovima koji su, prije dva – tri desetljeća, trebali postati romantični restorani. Nažalost nakon spuštanja razine rijeke Save, brodovi su se nasukali, a njihov status do danas nije riješen. Točnije, Grad Zagreb status brodova riješio je na najgori mogući način – njihovim rušenjem. Prvo su srušeni brodovi PapilonSidro, a čini se kako ista sudbina čeka i Brazil. 

Riječ je o omiljenom klubu kojeg je prije petnaestak godina vodio poznati hrvatski pjevač i glumac Frano Lasić. Danas je brod također u privatnom vlasništvu, a njegovi su vlasnici uputili očajan vapaj putem Facebook stranice:

“Sjedimo tako sinoć za šankom i u jednom trenutku skužimo kako nas je sve zajedno povezao brodić, da nije bilo njega ne bi se vjerojatno ni upoznali, a kamoli stvorili ona prava prijateljstva. I zato ti brodiću hvala.”

“Novosti nema, i dalje se nitko ne izjašnjava o rušenju. Velika je mogućnost da će samo jedan dan banuti i broda više neće biti. Smatraju da na to imaju pravo jer oni mogu sve što požele,” dodali su.

 


Komentari