STIŽE SEZONA KOMARACA Grad će na zaprašivanje potrošiti preko 3 milijuna kuna, a situacija je trenutačno ‘mirna’

Zaprašivanje komaraca (Foto: Bruno Konjevic / CROPIX)

Nakon najezde mušica u gradu, o kojoj smo već pisali, a sukladno s povećanjem temperatura, očekuje se da će nas uskoro početi pikati leteće krvopije odnosno svima omraženi komarci. Stoga, odlučili smo provjeriti kada će grad krenuti u zaprašivanje i kojom dinamikom će se obavljati.

Ove godine Zagreb će na zaprašivanje potrošiti 3.752.380,00 kn sa PDV-om, a prva ovosezonska zaprašivanja počet će u lipnju, odgovorili su nam iz Grada Zagreba.

Inače, svaka dva tjedna, stoji u odgovoru grada, komarci se suzbijaju larvicidnim tretmaninma i to na registriranim i otvorenim leglima na cijelom području grada i to tijekom cijele godine.

Javite da vam dosađuju

“Suzbijanje odraslih krilatica komaraca provodi se zamagljivanjem iz vozila sa zemlje, kada komarci predstavljaju izrazitu smetnju stanovništvu te ovisno o rezultatima mjerenja brojnosti komaraca i pritužbama građana”, stoji u odgovoru iz Grada Zagreba.

Komarac (foto: Pixabay)
Prva zaprašivanja i to protiv odraslih komaraca provodit će se tijekom lipnja i početkom srpnja, a ovisno o vremenskim uvjetima i utvrđenoj brojnosti komaraca.
Navode i kako je u gradu trenutačno “situacija mirna”.
Ljetno zaprašivanje
Suzbijanje ljetnih odraslih jedinki komaraca, a naročito – tigrastih, provodi se od srpnja do rujna na ograničenim malim površinama na kojima se utvrdi povećan broj i izraženo dosađivanje komaraca, navode nam iz grada, a podsjećaju i da pojavu “letećih krvopija” možete prijaviti  Gradskom ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.


Komentari