STIŽE LJETO, VRIJEME JE! Ne morate plaćati teretanu, skoknite do Bundeka i besplatno se uz pomoć stručnjaka dovedite u top formu

Foto: Rekreativa Medical

Želite vježbati, a nemate se motivacije pokrenuti? Možda je vrijeme da iskoristite tople dane koji su napokon stigli i svoju liniju, ali i zdravlje – dovedete u top formu. I to na Bundeku – besplatno.

Naime, centar Rekreativa Medical provodi volonterski projekt u kojem Zagrepčanima nudi besplatno grupno vježbanje na popularnom jezeru. Vježbe koje straju sat vremena vode fizioterapeuti Stjepan Dren Mlinarec i Silvia Gubić.

Održavaju se iza skulpture, nedaleko od plutajuće pozornice. Ako zapnete tražeći, iz centra poručuju da slobodno nazovete 092/2095-770.

Sve što trebate je – ponijeti prostirku. U slučaju da je nemate, osigurat će je oni, ali svakako ponesite svoj ručnik za prekriti ju. Dress code ne postoji, odjenite ono u čemu se osjećate ugodno, ali računajte na to da se vježba bez obuće.

Inače, Rekreativa Medical je centar za unaprjeđenje zdravlja. “Kada nešto ne postoji, treba to stvoriti. Iako grupne medicinske vježbe postoje od ranije, u praksi se svode na ponavljanje istih setova vježbi, dok one najbolje ostaju za individualni rad. Ne zato što ih se ne želi raditi grupno, već zato što je za njihovu prilagodbu potreban popriličan trud i vrijeme. Ono na što smo izrazito ponosni je upravo to da smo najbolje fizioterapeutske vježbe iz kliničke prakse uspješno modificirali za grupni rad. Tako smo stvorili potpuno novu razinu vježbanja, ali i područje rada na sebi – medicinska rekreacija, koje je ugrađeno u ime našeg centra – Rekreativa Medical”, poručuju iz centra.

“Glavni programi vježbanja su temeljeni na medicinskim vježbama iz fizioterapijske prakse, ali smo pokrenuli i druge koncepte vježbanja u kojima se pronalaze osobe bez većih zdravstvenih problema. Voditelji medicinskih vježbi su fizioterapeuti s velikim kliničkim iskustvom i nizom dodatnih edukacija. Medicinske vježbe su iz kliničke prakse i posebno prilagođene za grupni rad. Ono na što smo najviše ponosni su naravno konkretni rezultati, ali i raznolikost satova unutar svakog programa koja zadržava interes dugoročno.

Glavne značajke naših grupnih programa vježbanja: vježbe su sigurne za osobe sa zdravstvenim problemima, logično su osmišljene i jednostavno se prate, potiče se individualni napredak vlastitim tempom, stvaraju se i provode uz stručno vodstvo fizioterapeuta, stvaramo dugotrajne pozitivne promjene, kontinuirano se održavaju tijekom cijele godine”, stoji na službenim stranicama centra.

Komentari