Stiže Fuliranje: Le Kolač, gingerbread fritule, baby kuglofi i vruća čokolada s Pelinkovcem Antique

Podnaslov ovogodišnjeg Fuliranja je Gourmingle. Mingle se podrazumijeva, a prvi dio imena pokazuje glavnu značajku Fuliranja, opsesiju hranom, zbog koje je i postao najuspješniji street food festival u Hrvatskoj. Fuliranje stalno pokušava, i uglavnom uspijeva, dignuti kvalitetu i kreativu hrane u kućicama, a zadnjih nekoliko sezona primjetno raste ponuda slastica, jednog od stupova božićne prehrane, prenosi portal Plavakamenica.hr

Prije dvije godine Time je sa svojom divovskom Apple Pie fritulom pokazao da se na slasticama itekako može napraviti biznis na Adventu. Vid Nikolić lani je sa Sticky Toffee pudingom pokazao da desert može postati jedno od najpopularnijih adventskih jela uopće. Ove godine s posebnom pažnjom se čekalo što će najaviti Robert Hromalić, jedan od najtalentiranijih hrvatskih slastičara, koji na Fuliranju prvi put nastupa sa svojom slastičarnicom Le Kolač.

Le Kolač je vjerojatno najmodernija slastičarnica u Hrvatskoj, poznata po posebno konstruiranim duguljastim kolačima istog oblika, koji se mijenjaju sezonski i prodaju u kutijicama. Le Kolač će i na Fuliranju prodavati neke od svojih najpopularnijih kolača. U ponudu su za Advent vratili čokoladni kolač, pitu od jabuka i Le Kolač Lješnjak.

Najavljuju i dva zimska specijala, baby kuglofe od pečenog tijesta s maslacem, aromatizirane bourbon vanilijom, limunom i narančom, i gingerbread fritule punjene kremom od tamne čokolade i gingerbread biskvitom. Le Kolač, koji je ove godine promovirao nekoliko kolača u suradnji Krašom, na Fuliranje dolazi u novom partnerstvu, s Badelom. Le Kolačeva vruća čokolada s marshmallowsima bit će pojačana Pelinkovcem Antique s narančom. Fuliranje će ove godine trajati od 28. studenog do 1. siječnja, i otvorit će više od 30 kućica.


Komentari