STARA VLAŠKA: Na aktualnom satu u Skupštini raspravljalo se o gužvama u prometu, a evo što predlažu za novu pješačku zonu!

Pješačka zona Stara Vlaška (foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

Gradski zastupnici danas na Skupštini raspravljaju o aktualnim pitanjima i temama važnima za razvoj Zagreba. Aktualni sat, kao i svake Sjednice, priliku daje da zastupnici postavljaju pitanja gradonačelniku.

Potaknuti ukidanjem treće trake u Deželićevoj ulici te u potrazi za sretnijim prometnim rješenjima, zastupnik Kristijan Jelić iz Kluba zastupnika HSLS-a postavio je pitanje gradonačelniku Tomaševiću o gužvama u Palmotićevoj koje su nastale zatvaranjem Stare Vlaške.

“Svaki dan naši sugrađani zapnu u prometu zbog zatvaranja Stare Vlaške, samo u jutarnjoj špici tu je preko tri tisuće vozila koja ulaze u Palmotićevu. Promet je još i teže protočan, pa predlažem ispred HSLS-a otvaranje Šoštarićeve ulice”, predložio je Jelić.

Foto: Screenshot Google Maps

Na taj prijedlog odgovorio je gradonačelnik Tomašević.

“Tu kao da se zaboravlja da je na Palmotićevoj bio pješački prijelaz, a auti su i prije tamo morali propuštati pješake, a što se tiče vašeg prijedloga napravit ćemo prometnu studiju i ako se pokaže dobrom, nemam problema s time”, najavio je Tomašević o mogućnosti otvaranja Šoštarićeve ulice.


Komentari