Stanovnici Gračana u muci s gondolama! ‘Skačemo čim krenu kabine, a do škole i dućana treba duplo više vremena’

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

Grad Zagreb objavio je detalje o projektu zagrebačke žičare, prema kojima stoji kako su radovi na izgradnji nove žičare započeli 11 i pol godina nakon što je stara žičara prestala s radom, jer se tada procijenilo kako popravak iste nije isplativ. Glavni izvođač radova je GIP Pionir, a iako je njrgova ponuda iznosila nešto manje od 300 milijuna kuna, ukupan trošak žičare se popeo na 514 milijuna.

Trasa nove žičare bit će duža od stare, dok su gondole predviđene za prijevoz najviše deset osoba te opremljene grijanim sjedalima, WiFi-jem, videonadzorom.

Gradonačelnik Milan Bandić otvara uskoro tako otvara i rotor izgrađen uz žičaru, a potom slijedi i njezino puštanje u promet koje je planirano u prvom tjednu siječnja.

Prva službena vožnja žičarom

– A prva službena bit će “kak se šika”, s najboljim skijašima svijeta i gradonačelnikom i premijerom, ako bude našao vremena, u prvoj kabini. Najbolji skijaši svijeta će biti u 48 kabina po 10 ljudi, to je 480 ljudi, plus Zagrepčani koji budu imali sreću biti u prvoj vožnji. Znači, prva službena vožnja prvi tjedan siječnja – rekao je nedavno Bandić koji će na idućoj Skupštini morati podastrijeti i podatke o ukupnoj vrijednosti žičare.


Stanovnicim Gračana smeta buka

Stanovnici Gračana, kako piše Večernji, već sad imaju problema s novom žičarom, ali i prometom.

Dodaju kako se ”čuje kao da tenk prolazi pored kuće” kad u vožnju kreće gondola s donje stanice žičare. Iako se buka posljedkica testiranja brzine gondola, predsjednik MO Gračani Marijan Kos je za Večernji napomenuo kako će, u slučaju da gondole ostanu tako glasne, MO tražiti intervenciju državnog inspektorata.

– Loše su izveli i promet oko donje stanice. Gračanska cesta, koja ide uz nju, prolazi kroz dva parkirališta, a još će ovdje izlaziti iz podzemne garaže. To je županijska cesta koja je transverzala od istoka do zapada, ovuda se voze i oni koji iz Dubrave idu prema centru – kaže Kos. Novom regulacijom Gračansko Dolje trebalo bi postati jednosmjerno, što ne paše stanovnicima, pa su pokrenuli i peticiju”, kazao je Kos za Večernji.

Komentari

loading...