Stanica kod Držićeve stoji ‘spigana’ mjesecima nakon što se auto zabio u nju, upitali smo Grad što misle napraviti po tom pitanju

Foto: Zagreb.info

Autobusne i tramvajske stanice, česta su meta vozača koji imaju “tešku nogu” ili koji su si popili koju čašicu previše. Tako je primjerice, prije dva tjedna nastradala stanica u Zagorskoj, nakon što se jedan vozač zabio u nju i totalno ju uništio.

“Izgledalo je stravično. Auto se zabio u nadstrešnicu i to točno u klupicu na stanici. Sva sreća pa je neradni dan i nikog nije bilo. Totalno je uništena nadstrešnica, a i auto”, javio nam je tada jedan čitatelj.

No, par mjeseci ranije, nastradala je i tramvajska stanica Držićeva, koja se nalazi na izrazito prometnom križanju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara. Naime, vozač automobila tada je srušio zaštitnu ogradu, razbio staklo, pa čak i oštetio tramvaj.

“U sekundi se zabio u stanicu i razbio staklo, sve se dogodilo u sekundi. Prestrašno”, ispričala nam je tada jedna čitateljica koja se u tom trenutku nalazila na stanici.

Unatoč vremenskom razmaku od gotovo tri mjesece između nesreće kod Držićeve i ove u Zagorskoj, stanica koja je nastradala još u travnju, do današnjeg dana nije u potpunosti popravljena, pa tako ljudi moraju sjediti po “spiganim” klupama ili se osloniti na stanicu koja je “nahero”.

Iz tog smo razloga odlučili pitati Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, u kojem će vremenskom roku riješiti taj problem.

Njihov odgovor prenosimo u cjelosti:

“Povodom Vašeg upita o održavanju nadstrešnica i zaštitnih ograda obavještavamo Vas da su izdani nalozi za uklanjanje nadstrešnica na stajalištima javnog gradskog prijevoz ‘Zagorska’ i ‘Držićeva’ te je izvršenje u postupku. Nadalje, predmetne nadstrešnice na stajalištima javnog gradskog prijevoza bit će zamijenjene u što skorijem roku sukladno raspoloživim sredstvima”, odgovorili su.

Sudeći po dobivenom odgovoru, čini se da je zamjena stanice kod Držićeve, ipak rezervirana za neko prikladnije vrijeme

Komentari