Stanari u Počiteljskoj se žale na bahatu sutkinju i lupanje do kasno u noć, ona se brani: ‘Smeta im vježbanje, šuljam se po stanu‘

Screenshot

Dobrosusjedski odnosi uvelike olakšavaju svakodnevicu. No, ako s njima ne možete ‘nikako na zelenu granu’, tada vam itekako vam mogu zagorčati život.

Toga su svjesni i stanari u zgradi u Počiteljskoj ulici koji se žale na nesnošljivu buku i bahato ponašanje stanarke koja je ujedno i sutkinja s Općinskog suda.

Verica Dragović Uzelac koja u zgradi živi s mužem Željkom, za 24 sata ispričala je svoju stranu priče.  Tvrdi kako se sutkinja Vanda Stracenski u zgradu doselila prije dvije i pol godine s partnerom i dvoje maloljetne djece. Stan je dobila od Grada. U početku su buku radili zbog uređivanja stana što su tolerirali, no vrlo brzo su počeli ozbiljni problemi.

Svaki dan su lupali. Nije to normalna buka, znate? Mogu razumjeti da nešto padne, da nešto radite po kući. To je znalo lupati po sat, dva vremena. Kad smo tijekom lockdowna bili u kući, to bi znalo trajati i do ponoći. Barem četiri, pet puta dnevno. Kasnije se, kroz razgovor, ispostavilo da vježbaju. Upozorili smo ih nekoliko puta da prestanu, bilo je nepodnošljivo. Ne znam jesu li to lupali ormarima, ladicama, krevetima, ne znam što se događalo. Luster nam se znao tresti”, priča Uzelac i dodaje da je sutkinja govorila da joj djeca vježbaju.

No priča tu nije stala. Kada su postali zaista preglasni, zamolili su ih da ne lupaju, nakon čega im je došla policija tvrdeći kako ih prijavila je sutkinja Stracenski tvrdeći da su joj prijetili oružjem, što nije istina.

Žale se drugi susjedi da sutkinja ne plaća vodu zbog čega su njima računi enormno porasli.

“Bile su silne prepiske zbog buke i vode, slali smo mailove gradu, bila je i ona uključena u korespondenciju. Naposljetku sam joj predložila da odemo na kavu i da riješimo to na civiliziran način. Pristala je i na toj kavi je bila simpatična. Dala mi je broj i rekla da nazovem ako bude buke. Nakon kave, jedno mjesec dana zbilja je sve bilo u redu, ali onda je opet krenulo. Znala bih joj poslati poruku da prestane, a ona bi nalazila izlike”, priča Uzelac i ističe da je stvar eskalirala kada je dobila koronu te su morali biti u stanu.

Tvrde da je sutkinja cijeli taj period lupala, a kada bi joj poslali poruku da se stiša ona bi uzvratila da i ona čuje buku te ne zna odakle dopire.

“Tijekom izolacije nam se pogoršalo, nisam mogla disati, već smo se pakirali za KB Dubravu, sin je kašljao krv, a gore je i dalje lupalo. Pokušali smo je nazvati, ali uzalud. Na kraju je muž otišao i pozvonio joj na parlafon. I onda je ona nazvala, muž se javio i pitao ju je li normalna i rekao joj da prestane. Ona je počela urlati da djeca moraju vježbati. Već je bilo gotovo 11 navečer. Zatim je ona poslala poruku da će zvati policiju da se vidi tko lupa i da to nisu oni”, priča Uzelac.

Pravi šok uslijedio je nakon što im je završila izolacija. Naime, sutkinja je podigla prijavu protiv Željka Uzelca navodeći kako joj je on prijetio smrću zbog čega ga je policija odvela u postaju. Cijela situacija je šokirala susjede koji ne kriju da su sa sutkinjom imali neugodno iskustvo s naglaskom na bahato ponašanje. Tvrde i da su problemi u zgradi počeli tek kad se u nju doselila sutkinja.

S druge strane, Vanda Stracenski potpuno negira sve te Uzelčeve optužuje za prijetnju i klevetu. Tvrdi i da su oni mirni susjedi te da nikakva buka ne dopire iz njihova stana.

Smetalo im je što moja kći vježba 15 minuta u stanu. Nema nikakve sprave, ja sam postavila i debele tepisone da im ne smeta, šuljala sam se po stanu, djeci sam rekla da hodaju tiše, mašinu nikad nisam upalila poslije 10. Postala sam turbo pokorna zbog njih. Optužili su me i zašto ne plaćam pričuvu, ali gradski je stan i Grad plaća pričuvu”, objašnjava sutkinja i dodaje da se ispričala susjedima za zaostatke iako ona nije kriva.


Komentari