Stanari Trešnjevke ovo su čekali dvije godine: Dočekalo ih razočaranje i gorak okus u ustima

Stanari nebodera na trešnjevačkoj Novoj cesti pune dvije godine strpljivo su čekali da radnici Zrinjevca dođu i posade nešto na zelenu površinu ispred njihove zgrade.

Bilo im je pritom svejedno hoće li biti posađeno cvijeće ili grmlje, bitno im je bilo samo da nešto naraste i da na taj način spriječe odlagalište divljeg otpada, piše Jutarnji.

Andrija Piškor/Facebook

Nakon tako dugog čekanja, jasno je da su bili prilično sretni kad je posađeno 16 grmova ukrasne živice, a onda je netko zaključio kako bi u njegovom dvorištu baš krasno izgledalo to grmlje, pa ga je iščupao.

Andrija Piškor/Facebook

Stanarima je ostalo 16 rupa u zemlji uz gorak okus u ustima.

“Policija ne može ništa jer je “šteta manjeg troška”. Ne znam kako to spada u manji trošak kad sve što rade gradske institucije je puta 3, ali to je trenutno nebitno. Bitno je da je netko devastirao lijepo uređenu zelenu površinu”, smatra Adrijana Piškor, predstavnica suvlasnika nebodera.

Stanari s kojima su iz Jutarnjeg razgovarali, ne kriju razočaranje zbog krađe koja se dogodila. Kažu da je riječ o gradskoj površini na kojoj oni ne smiju ništa saditi pa su zato morali čekati da to učini Zrinjevac.

Andrija Piškor/Facebook

Bili su prilično sretni kad su se uspjeli riješiti ilegalnog smetlišta i ponadali su se kako će površina pred njihovom, inače zaista urednom i održavanom zgradom, konačno lijepo izgledati.

“Ne znam što reći na sve ovo… Čovjek se rastuži i naljuti zbog svega toga. Jedino što se svi skupa možemo nadati je da će radnici Zrinjevca opet doći i posaditi grmlje, no da im za to neće trebati dvije godine. I, naravno, da u međuvremenu netko neće tu opet iskrcati smeće”, kažu stanari.

 


Komentari