Stanari Srednjaka već tri mjeseca bez tople vode! ‘Kažu da su im zapele cijevi na Carini’; HEP: ‘Ispričavamo se’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Stanarima na Srednjacima djelatnici HEP-a dobro su znan prizor već dva duže od dva mjesea. Raskopana cesta, buka strojeva u ulici Braće Domany postala su svakodnevica.

Tamo su smještena četiri nebodera, od kojih svaki ima po 252 stana. Svima je zajedničko jedno – od 23. srpnja nemaju toplu vodu.

Kad je prvi put nakon 23. srpnja voda došla 17. kolovoza, stanari su se ponadali kako neće opet ostati bez nje. No, voda je ponovno nestala 23. kolovoza te je nema ni danas, piše Jutarnji.

Stanari su zaprimili obavijest kako će doći 12. rujna, a naknadno je osvanula obavijest kako će doći tek 17. rujna.

“Meni je osobno katastrofa, ne znam za ostale i oni kukaju, ali nitko ništa neće poduzeti. Ja imam sestru koja se teže kreće i ne može se sama tuširati, moram grijati vodu za nju i zalijevati ju, jako je teško to. Cijelo popodne mi prođe dok sredim nju i sebe”, požalila se stanarka nebodera Željka Martinović.

Problem je i loša organizacija prometa te loš prijelaz koji je napravljen na cesti kako bi auti mogli proći, tvrdi Željka. Drvne daske postavljene su visoko te svaki auto koji prođe stvara buku.

‘Suprug se razbolio od hladne vode’

Jedna susjeda ne pamti da je bilo ikada ovoliko vremena prošlo da je bila bez tople vode.

“Živim s dva mlada sina i njima je teže nego meni. Ja se snađem malo grijem vodu, malo hladnom, ali već sam ljuta. Koga god da su zvali samo su rekli da se strpimo, do kada ćemo morati biti smireni”, govori.

“Ovo je užas, suprug se razbolio od hladne vode, ima problema s mjehurom i sad mu je jako loše. On je visok i jak čovjek, jako puno vode treba zgrijati da bi se mogao pošteno oprati”, požalila se majka glumca Đorđa Kukuljevića, Ratka Kukuljević.

Stanari su ispričali kako su im sami radnici rekli da je problem u tome što su cijevi zapele na Carini. Iz HEP Toplinarstva ispričali su se Zagrepčanima i objasnili u čemu je problem.

“Zbog radova su tijekom ljeta bili povremeni prekidi isporuke tople vode krajnjim kupcima u zagrebačkim naseljima. Za dio krajnjih kupaca u naselju Srednjaci na adresama Ulica braće Domany 2-8, Ulica majstora Radovana 10-32 i Hećimovićeva ulica 2-24 najavljena je obustava isporuke tople vode u razdoblju od 23. kolovoza 2021. do 12. rujna 2021., međutim, zbog kompleksnosti radova i kašnjenja u isporuci opreme iz inozemstva, bili smo primorani pomaknuti razdoblje obustave na 17. rujna 2021. na čemu se ispričavamo stanovnicima Srednjaka”, poručili su.


Komentari